Ziemassvētki bez pārmērībām: gadā nogalē Saeimas darbinieki nesaņems prēmijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savukārt Valsts kases darbinieki par veiksmīgu valsts parāda apkalpošanu saņems prēmijas 300 000 eiro apmērā.

Rīga, 19. decembris — Sputnik. Saeimā nav ierasts izmaksāt darbiniekiem gada nogales prēmijas, piemaksas vai naudas balvas. Arī šogad tās nav paredzētas, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz parlamenta Preses dienestu.

Likums neparedz iespēju arī Saeimas deputātiem izmaksāt prēmijas, naudas balvas vai gada nogales piemaksas, norādīja Preses dienestā.

Kā ziņots, šogad tiek apspriesta iespēja vai jau ir pieņemts lēmums par prēmiju izmaksu dažu valsts institūciju darbiniekiem.

Saeimas sēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saeima palielinās deputātu atalgojumu, sekojot Prezidenta kancelejas pēdās
Piemēram, Valsts kases darbiniekiem piešķirs prēmijas teju 300 000 eiro apmērā par veiksmīgu valsts parāda apkalpošanu, paredz iepriekš valdībā apstiprinātais Finanšu ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts.

Tāpat FM rosina piešķirt prēmijas 30 000 eiro apmērā trim Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām par profesionālu rīcību, kuras rezultātā 2016. gada aprīlī tika atklāta liela — 43 kilogramu — kokaīna kontrabanda.

FM informēja, ka 2015. gada decembrī Valsts kase operatīvi izmantoja iespēju unikālajā finanšu tirgus situācijā kapitalizēt ieguvumus no Latvijas vērtspapīru kredītriska uzcenojuma atšķirībām eiro un ASV dolāros, finansiāli izdevīgi veicot Latvijas ASV dolāru obligāciju daļēju pārfinansēšanu ar jaunām līdzīga termiņa eiro obligācijām, nodrošinot procentu izdevumu samazinājumu atbilstoši apakšprogrammai "Valsts parāda vadība", kas 2016.-2021.gadā kopā veido 85 miljonus eiro.

Atgūt sabiedrības uzticību

Iepriekš portālā manabalss.lv tika uzsākta parakstu vākšana par solidāru Saeimas deputātu atteikšanos no kompensācijām.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nosaukuši budžetā deficīta iemeslus
"Katru gadu valsts gudrās galvas veic izmaiņas likumos, lai mazinātu negodprātīgo pilsoņu savtību un nodrošinātu taisnīgus nosacījumus visiem, kas ir tikai atbalstāmi. Arī šogad, piemēram, tika (nepārdomāti) nolemts sākt iegrožot mikrouzņēmumus, kā arī noteikts lielāks nostrādāto mēnešu skaits pēc kārtas, lai sāktu saņemt bezdarbnieku pabalstu. Tajā pašā laikā pievēršoties Saeimas deputātu kompensācijām par dzīvesvietas īri un transporta izdevumiem, zūd iespaids, ka tās pieprasītas godprātīgi, jo saņemt, piemēram, 700 EUR kompensāciju par dzīvesvietas īri cauru gadu ir šerpi," — raksta iniciatīvas autors Artūrs Ikvilds.

Ikvildu neapmierina, ka atsevišķi deputāti saņem kompensācijas tikai tāpēc, ka dzīvo tālu no Rīgas, un to izmaksā no nodokļu maksātāju naudas. No valsts puses tas nemotivē deputātus kļūst taupīgākiem. Pēc iniciatīvas autora domām, tas palīdzētu deputātiem "atgūt kaut nelielu sabiedrības ticību".

Jau tika ziņots, ka nākamgad Saeimas deputātu darba alga tiks palielināta par 170 eiro (no 2448 līdz 2618 eiro). Kopumā deputātu un parlamenta darbinieku atalgojumiem 2017. gadā plānots iztērēt 16.2 milj. eiro, kas ir par miljonu vairāk nekā 2016. gadā.

Ziņu lente
0