Terorakts Turcijā: ir bojāgājušie

© REUTERS / Murad SezerTerorakts Turcijā. Foto no arhīva
Terorakts Turcijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mīnēta auto sprādzienā Kajseri pilsētā, Turcijas vidienē, sestdien nogalināti 13 karavīri, bet 55 cilvēki ievainoti, iespējams, ievainoto vidū ir arī civilisti.

RĪGA, 18. decembris - Sputnik. Sprādziens noticis 17.decembrī līdzās Erdžijesa universitātei ap plkst.8.45. Eksplozijas mērķis bijis karavīru autobuss, ziņo aģentūra LETA.

 

No 55 ievainotajiem 12 cilvēki atrodas slimnīcu intensīvās aprūpes nodaļās, bet sešu stāvoklis ir kritisks, sacīja iekšlietu ministrs Sileimans Soilu.

Atbildību par sprādzienu neviens grupējums nav uzņēmies.

"Sprādziens bija terorakts", - sacīja Kajseri provinces gubernators Sileimans Kamči, norādot, ka mīnēto auto detonējis spridzinātājs pašnāvnieks.

Kā telekanālam NTV atzina vicepremjers Numans Kurtulmušs, visas pazīmes liecina, ka aiz uzbrukuma stāv kurdu bruņoto separātistu grupējums Kurdistānas Strādnieku partija (PKK).

Izmeklēšana vēl nav pabeigta, tāpēc kategoriski kādu apsūdzēt terorakta sarīkošanā būtu pāragri, viņš piebilda

Sprādzienā cietuši karavīri, kas Kajseri atradās iepirkšanās braucienā savā brīvajā laikā, vēsta NTV.

Policija un ātrā palīdzība sprādziena vietā Stambulā - Sputnik Latvija
Dubults terorakts Stambulā

Turcijas kurdu Tautas demokrātiskā partija (HDP) apliecināja, ka tā "visstingrākajā veidā" nosoda Kajseri sprādzienu, vienlaikus paužot nožēlu par vardarbību, kas nerimstas valstī.

Sprādziens ir līdzīgs aizvadītajā nedēļas nogalē Stambulā notikušajām eksplozijām, kurās dzīvību zaudēja 44 cilvēki, atzina vicepremjers. Atbildību par tām uzņēmies grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi - radikāļi, kas atšķēlušies no PKK.

Pēc pagājušās sestdienas Stambulas terorakta Turcijas varasiestādes masveidā aizturēja HDP amatpersonas.
Sestdien Kajseri vairāki desmiti nacionālistu protestētāju iebruka ēkā, kurā atrodas vietējais HDP birojs, un to izdemolēja.

Protestētāji no biroja telpām uz ielas izsvieda HDP mēbeles un papīrus, bet no ieejas norāva partijas biroja plāksni.

Pie ēkas tika izkārts milzīgs karogs ar labējās Nacionālistu kustības partijas (MHP) simbolu - trim pusmēnešiem.

Agresīvi noskaņoti protestēji Kajseri centrā uzbrukuši arī opozīcijas Republikāņu partijas (CHP) mītiņam, vēsta laikraksts "Hurriyet".

Ziņu lente
0