Junkers: ES palīdzēs risināt Itālijas banku problēmas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas valdība norādījusi, ka ir gatava palīdzēt rekapitalizēt BMPS, ja tai neizdotos iegūt pietiekami daudz naudas no privātiem investoriem bilances uzlabošanai.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Itālijas banku problēmas var tikt atrisinātas, un Eiropas Savienība (ES) darīs visu, lai palīdzētu šajā jomā, trešdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, informē LETA.

Jaunais Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni ir sacījis, ka viņa valdība ir gatava palīdzēt Itālijas trešajai lielākajai bankai "Monte dei Paschi di Siena" (BMPS), ja privāti glābšanas mēģinājumi būtu neveiksmīgi.

Eiro - Sputnik Latvija
Itālijā aicina atteikties no eiro

Šai bankai, kurai var draudēt bankrots, ja tā netiks rekapitalizēta, ir jāiegūst pieci miljardi eiro, lai izvairītos no valsts subsidētas glābšanas.

"Es neuzskatu, ka mums vajadzētu sagaidīt to, ka Itālijas banku problēmas būtu uzskatāmas par neatrisināmām," Junkers sacīja intervijā Vācijas sabiedriskajai televīzijai ZDF.

"Mēs darīsim visu, lai palīdzētu Itālijas varas iestādēm, – teica Junkers. – Es neticu, ka Itālija varētu būt pirmsākums kaut kam tādam, kas varētu līdzināties jaunai eiro krīzei."

Itālijas valdība ir devusi signālus, ka ir gatava palīdzēt rekapitalizēt BMPS, ja šai bankai neizdotos iegūt pietiekami daudz naudas no privātiem investoriem, lai pabeigtu ļoti nepieciešamu savas bilances uzlabošanu.

Ziņu lente
0