ANO Drošības padomes sēde notikusi paaugstinātā tonī

© UN Photo/Evan Schneider / February 2016Постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин
Постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins atgādināja ASV pārstāvei, ka viņa nav māte Terēze.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins skarbi reaģēja uz savas kolēģes, ASV pastāvīgās pārstāves ANO Samantas Paueres vārdiem, kura nolēma nokaunināt Sīrijas un Krievijas varas iestādes par to, ka Alepo tiekot pieļauti noziegumi.

Savā uzrunā, informē aģentūra RIA Novosti, Pauere nosaukusi notikumus Alepo par "mūsdienu ļaunumu". ASV pārstāve salīdzināja Sīrijas karavīru darbības ar traģēdijām Ruandā un slaktiņu Srebreņicā (Serbija).

Министр иностранных дел Российской Федерации Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs pastāstījis par ASV ierosinājumiem jautājumā par Alepo

"(Sīrijas prezidenta Bašara) Asada režīms, Krievija un Irāna, jūsu karaspēks un marionetes izdara šos noziegumus, — apgalvoja Pauere. – Jūsu bumbas, lādiņi un aviācijas uzlidojumi ir ļāvuši bruņotajām vienībām Alepo ielenkt tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju un savilkt cilpu uz viņu kakla. Jums par to būtu jākaunas."

Atbildot uz viņas izteikumiem, Vitālijs Čurkins atgādināja kolēģei viņas pašas valsts "darbu sarakstu".

"Īpaši dīvaina man šķita Savienoto Valstu pārstāvja uzstāšanās – viņa savu uzrunu veidoja tā, it kā būtu māte Terēze," – viņš paziņoja.

"Paturiet prātā, kādu valsti jūs pārstāvat! Atsauciet atmiņā savas valsts darbus! Pēc tam varat sākt spriedelēt no morāla vai jebkāda cita pārākuma pozīcijām. To, kas un par ko vainojams, domāju, izspriedīs vēsture un Dievs Tas Kungs," – piebilda Krievijas diplomāts.

Iepriekš Sīrijas armija devās uzbrukumā Alepo austrumu rajoniem, ko kontrolēja kaujinieki. Otrdien Krievijas Karojošo pušu samierināšanas centrs paziņoja, ka Sīrijas varas iestādes pilnībā kontrolē vairāk nekā 98% Alepo teritorijas.

Ziņu lente
0