Kučinskis neuzskata, ka nodokļu politikas rezultātā briest krīze valdībā

© Juris Vīgulis, Saeimas KancelejaMinistru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva
Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošās koalīcijas nesaskaņas nodokļu politikas jomām neliecina par krīzi valdība, paziņojis Ministru prezidents Māris Kučinskis.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Valdošās koalīcijas nesaskaņas nodokļu politikas jomām neliecina par krīzi valdībā, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis, kura teikto citē LETA.

Viņš žurnālistiem sacīja, ka šodien Saeimas komisiju sēdēs būs balsojumi par priekšlikumiem, un premjers tic, ka deputāti apzināsies, kādi būs riski.

Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valdība apsver izņēmumus minimālās sociālās apdrošināšanas iemaksām

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns uzsvēra, ka pašreizējā situācijā "Vienotība" nolikta fakta priekšā, ka laika nav un ir tikai viens iespējamais risinājums, nevis kompromiss.

Politiķis nepiekrita, ka sadarbības partneri nespēj vienoties, bet šajā situācijā "īsti nav, par ko vienoties", jo visi "Vienotības" ierosinājumi atduroties pret argumentu par laika trūkumu. Smiltēns akcentēja, ka "Vienotība" ir konstruktīvs sadarbības partneris, gala lēmumu šajā jautājumā tiks pieņemts.

Arī "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa apgalvoja, ka "Vienotībai" nav mērķa radīt nestabilitāti vai šūpot valdību.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķis Einārs Cilinskis atzina, ka problēma ir, bet tā jārisina kopīgi.

Kā ziņots, valdošā koalīcija šodien vēl arvien nav spējusi vienoties par ieceri atteikties no minimālām sociālām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1.janvāra.

Paketes ar uzrakstu Latvijas Finanšu ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija: Mikrouzņēmumu nodokļa palielināšanas dēļ minimālās sociālās iemaksas augs par 62%

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vakar pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka visi trīs koalīcijas partneri pilnībā nevienojās par pieņemamu redakciju, jo "Vienotība" joprojām to neatbalsta.

Savukārt abi pārējie koalīcijas partneri — Zaļo un zemnieku savienība, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK — uzskata šo risinājumu par pareizo, tāpēc rīt atbildīgās komisijas skatīs priekšlikumus par MUN likmes palielināšanu un atteikšanos no minimālām sociālām iemaksām.

Iepriekš Kučinskis ierosināja atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām mikrouzņēmuma nodokļu maksātājiem, tā vietā palielinot nodokļa likmi no 9% līdz 15%. "Vienotība" bloķēja lēmuma pieņemšanu, skaidrojot, ka vispirms nepieciešami konkrēti aprēķini.

Ziņu lente
0