Vācijas kreisie meklē koalīcijas iespējas

CC BY 2.0 / Steffen Voß / BundestagBundestāgs. Foto no arhīva
Bundestāgs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunās piedalījās CDU koalīcijas partneri sociāldemokrāti (SPD), kā arī divas opozīcijas partijas - "zaļie" un kreiso radikāļu partija "Die Linke" ("Kreisie").

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Vācijas parlamenta deputāti no kreisajām partijām svētdien rīkoja sarunas, lai apspriestu iespēju pēc nākamgad paredzētajām parlamenta vēlēšanām nomainītu kristīgo demokrātu (CDU) līderes un Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadīto valdību, vēsta aģentūra LETA.

Trim "kreisajām" partijām šobrīd parlamentā jau tagad ir vairāk balsu nekā Merkeles konservatīvajam blokam, tomēr nesaskaņas, īpaši ārpolitikā, nav ļāvušas izveidot koalīcijas valdību.

Mediji: Vācija vēlas pagarināt pastiprinātos robežkontroles pasākumus - Sputnik Latvija
Mediji: Vācija vēlas pagarināt pastiprinātos robežkontroles pasākumus

SPD parlamenta frakcijas līdera vietnieks Aksels Šēfers atzina, ka trīs kreisās partijas vēl necenšas izstrādāt kopīgu politikas programmu.

"Runa ir par progresīvas politikas vispārēju virzienu," viņš pavēstīja reportieriem pirms likumdevēju sarunām Bundestāgā.

Partijas nolēmušas nākamgad tikties reizi mēnesī.

Merkele, kura ir paziņojusi par nodomu kandidēt uz ceturto termiņu kanclera amatā, pagājušajā nedēļā CDU kongresā brīdināja par sarkani-sarkani-zaļās koalīcijas izveidošanos.

Pašreizējo "lielā koalīcija" Vācijā veido CDU, tās Bavārijas meitaspartija Kristīgi sociālā savienībā (CSU), kā arī SPD.

Sabiedriskās domas izpētes firmas "Emnid" sestdien publiskotā aptauja liecina, ka konservatīvo bloku atbalsta 36% respondentu, SPD — 22%, bet "zaļos" un "Die Linke" pa 10%. Pret imigrāciju noskaņoto partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) gatavi atbalstīt 13%, bet liberāli nosakņoto Brīvo demokrātu partiju (FDP) — 5%.

Ziņu lente
0