Trampa uzvara nemainīs ASV un NATO vienotību

© Sputnik / Alexey VitvitskyNATO. Foto no arhīva
NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stoltenbergs paziņoja, ka ir absolūti pārliecināts par Donalda Trampa uzticību NATO un Eiropas drošībai.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. ASV un NATO augstākās amatpersonas otrdien NATO ārlietu ministru sanāksmē uzsvēra transatlantisko drošības saišu saglabāšanas nozīmi, šādi cenšoties kliedēt bažas pēc jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa ievēlēšanas, ziņo aģentūra LETA.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Putins apstiprinājis Krievijas ārpolitikas jauno koncepciju

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, piedaloties savā pēdējā NATO ministru sanāksmē Briselē, norādīja, ka ir vitāli svarīgi saglabāt vienotību.

Ministri sanāksmē apspriedīs, "kā mums nepieciešams apvienoties, lai nodrošinātu spēcīgāku Eiropu, spēcīgāku NATO un ka mūsu kopīgās intereses turpina vienoti strādāt", sacīja Kerijs. "Un es uzskatu, ka vienotība ir ļoti, ļoti svarīga."

Savukārt NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs norādīja, ka Eiropas Savienības (ES) un NATO sadarbības pastiprināšana ir labākais veids, kā atbildēt uz bažām par ASV lomu aliansē.

"Tikuši uzdoti jautājumi par transatlantisko saišu stiprumu," — sacīja Stoltenbergs. "Manuprāt, labākais veids, kā atbildēt uz šiem jautājumiem, ir nodrošināt spēcīgāku NATO un ES sadarbību."

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā uzstāja, ka visām NATO dalībvalstīm ir jāsasniedz 2% atzīme, un brīdināja, ka Vašingtona varētu samazināt savu lomu, ja sabiedrotie Eiropā nepalielinās savu ieguldījumu aizsardzībā.

Ziņu lente
0