Sadursmes Lībijas galvaspilsētas ielās, tiek izmantoti tanki

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Ливии
Ситуация в Ливии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2011. gada pēc Lībijas valsts vadītāja Muamara Kadafi gāšanas un nonāvēšanas valstī iestājies politisks kolapss un haoss drošības sistēmā, ko izmantojuši starptautiskie teroristiskie grupējumi.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. Lībijas galvaspilsētā Tripolē notiek militarizēto grupējumu sadursmes, kurās bojā gājuši vismaz astoņi cilvēki, vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Associated Press sniegto informāciju.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO bijušais ģenerālsekretārs aicina ASV kļūt par "pasaules žandarmu"

Ziņots, ka pilsētas ielās parādījušies tanki un automašīnu kolonnas ar bruņotiem kaujiniekiem. Aģentūra vēsta, ka par varu pilsētā cīnās vietējie spēki un grupējums no Misratas pilsētas.

Kopš 2011. gada pēc Lībijas valsts vadītāja Muamara Kadafi gāšanas un nonāvēšanas valstī iestājies politisks kolapss un haoss drošības sistēmā, ko izmantojuši starptautiskie teroristiskie grupējumi, lai pārņemtu varu vairākos Lībijas reģionos.

Valstī ir divvaldība: tautas ievēlētais parlaments uzturas Tobrukas pilsētā valsts austrumu daļā, savukārt ar ANO un Eiropas atbalstu izveidotā valdība, ko vada Faezs as Sarrags darbojas Tripolē. Abas struktūras atsakās atzīt viena otru un uzsākt sadarbību.

Ziņu lente
0