Ukrainas dienvidos sākušās militārās mācības ar raķešu izmēģinājumiem

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasUkrainas dienvidos sākušās militārās mācības ar raķešu izmēģinājumiem. Foto no arhīva
Ukrainas dienvidos sākušās militārās mācības ar raķešu izmēģinājumiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācībās paredzēti vidēja darbības rādiusa vadāmo zenītraķešu kontroles izmēģinājumi. Krievijas Melnās jūras flotes kuģi strādā pastiprinātā darbības režīmā.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Mācības ar raķešu izmēģinājumiem Ukrainas dienvidos jau sākušās un rit pilnā sparā, telekanāla "112 Ukraina" ēterā paziņojis Ukrainas Gaisa spēku "Dienvidi" komandcentra preses dienesta priekšnieks Vladimirs Križanovskis, informē RIA Novosti.

Viņš informēja, mācībās paredzēti vidēja darbības rādiusa vadāmo zenītraķešu kontroles izmēģinājumi, runa ir par raķetēm S-300.

Kara transporta lidmašīna An-26. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina plāno raķešu apšaudes mācības Krimas rajonā

"(Mācības — red.) jau sākušās, tas ir, viss notiek saskaņā ar plānu," — pavēstīja Križanovskis un piebilda, ka tās notiekot atbilstoši starptautiskās likumdošanas normām.

Križanovskis uzsvēra, ka Ukrainas Bruņoto spēku mācības notiek vismaz 30 kilometru attālumā no Krimas gaisa telpas.

RIA Novosti informācijas avots Krimas varas struktūrās pastāstīja, ka Krievijas Melnās jūras flotes kuģi ieņēmuši pozīcijas netālu no pussalas rietumu piekrastes. To uzdevums — Krimas pretgaisa aizsardzības nodrošināšana, paskaidroja aģentūras sarunu biedrs.

"Kuģu pretgaisa aizsardzības komandas strādā pastiprinātā režīmā," — viņš piebilda.

Par nodomu 1. un 2. decembrī organizēt raķešu izmēģinājumus Krimas rajonā Ukrainas varas iestādes informēja pagājušās nedēļas nogalē. Pie tam tika izdots paziņojums par lidojumiem bīstamām zonām virs Melnās jūras neitrālajiem ūdeņiem un daļēji — virs Krievijas teritoriālajiem ūdeņiem uz dienvidrietumiem un dienvidaustrumiem no Krimas.

Krievijas aviācijas kontroles organizācija "Rosaviacija" pauda viedokli, ka Ukrainas rīcība pārkāpj starptautiskās vienošanās un apdraud civilās lidmašīnas. Mēģinājumi noteikt lieguma zonas Krievijas suverēnajā gaisa telpā ir nepieļaujami, uzsvēra organizācija.

Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka Kijevas darbības ir provokācija cerībā uz skarbu Maskavas reakciju. Krievijas Aizsardzības ministrija iesniedza Ukrainas militārajam atašejam militāri diplomātisku protesta notu.

Ziņu lente
0