Sputnik.Viedokļi aptauja liecina, ka daudzi eiropieši atbalsta izstāšanos no ES

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES. Foto no arhīva
ES. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki Eiropas valstu iedzīvotāji vēlētos, lai viņu valstīs notiku tāds pats referendums kā Lielbritānijā – par izstāšanos no Eiropas Savienības.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti apliecina: ievērojams skaits Eiropas valstu iedzīvotāju atbalsta referendumu par viņu valstu izstāšanos no Eiropas Savienības. aptauju organizējusi kompānija IFop informācijas aģentūras un radio Sputnik vajadzībām.

Mācību gada sākums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropiešus neapmierina viņu valstu izglītības sistēmas

Vairāk nekā puse Itālijas (53%) iedzīvotāju atbalsta šāda referenduma organizāciju. Tai seko Francija (47%), Vācija (43%), Spānija (39%) un Polija (38%).

Vienlaikus uz jautājumu "Vai jūs vēlētos, lai jūsu valstī notiktu referendums par izstāšanos no ES" 62% poļu, 61% spāņu, 57% vāciešu, 53% franču un 47% itāļu atbildēja noliedzoši. Jāpiebilst, ka salīdzinājumā ar 2016. gada jūliju referenduma atbalstītāju skaits ir pieaudzis: Spānijā — no 34% līdz 39%, Itālijā — no 46% līdz 53% un Polijā — no 33% līdz 38%.

Aptauju veica kompānija IFop laikā no 22. līdz 26. oktobrim. Tajā piedalījās 5019 respondenti vecumā no 18 gadiem Francijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā un Polijā. Atlasē pārstāvēti valsts iedzīvotāji no dzimuma, vecuma un ģeogrāfijas viedokļa. Maksimālā datu atlases kļūda valstī sastāda +/- 3,1% ar 95% varbūtību.

Times Square laukums Ņujorkā balsojumu skaitīšanas laikā - Sputnik Latvija
Amerikāņi uzskata, ka vietējie mediji neobjektīvi atspoguļoja prezidenta vēlēšanās

Sputnik.Viedokļi ir starptautisks projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja. Tas sāka darbu 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus, Ifop un Forsa. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0