Video

Krievijā ievesti unikāli dienesta suņi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jakutskā nogādāti trīs Dienvidkorejā klonēti dienesta suņi. Ierakstā redzami unikālie gadu vecie Beļģijas aitu suņu sugas kucēni.

Institūta Sooam Biotech Research Foundation (Dienvidkoreja) darbinieki nodevuši Krievijas militāri vēsturiskās biedrības Jakutijas reģionālās nodaļas kinologiem trīs klonētus dienesta suņus. Neparastā dāvana Ziemeļaustrumu federālajai universitātei pasniegta par godu 60. gadskārtai, kas apritējuši kopš universitātes izglītības ieviešanas Jakutijā.

Ziemeļaustrumu federālās universitātes pārstāvis pastāstīja, ka tie ir pirmie klonētie dienesta suņi Krievijā. Viņiem ļoti neierasts šķiet skarbais Sibīrijas klimats. Kinologs Maksims Modenovs pastāstīja žurnālistiem, kā dzīvnieki reaģējuši uz —36 grādus stipro salu:

"Pēc izejas no lidostas suns nogāja apmēram 30 metrus un sāka cilāt ķepas. Galu galā nācās to nest uz rokām līdz mašīnai," — viņš atzīmēja.

Beļģu malinuā sugas kucēni klonēti Sooam BRF laboratorijās no labākā Korejā pieejamā dienesta suņa šūnām. Ziemeļaustrumu federālā universitāte norāda, ka Korejas biotehnoloģiju fonds Sooam ir vienīgā zinātniskā organizācija pasaulē, kas nodarbojas ar suņu klonēšanu.

Ziņu lente
0