Tramps ir pārliecināts, ka saņēmis vairāk balsu, nekā Klintone

© REUTERS / Joe RaedleASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Miljoniem" cilvēku prezidenta vēlēšanās balsojuši nelikumīgi," - ierakstījis viņš savā Twitter lapā.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Svētdien jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka prezidenta vēlēšanās būtu ieguvis vairāk balsu nekā viņa sāncense demokrāte Hilarija Klintone, ja vien nelikumīgi nebūtu nobalsojuši vairāki miljoni cilvēku, vēsta aģentūra LETA.

"Līdzās graujošai uzvarai elektoru kolēģijā es arī saņēmu visvairāk balsu, ja atskaita miljoniem cilvēku, kas nobalsoja nelikumīgi," viņš ierakstīja vietnē "Twitter", tā reaģējot uz gaidāmo balsu pārskaitīšanu Viskonsinā.

Tomēr nekādu pierādījumu par šādu masveidīgu nelikumīgu balsošanu Trams nav sniedzis. Jaunievēlētais prezidents arī neatklāja, kāpēc viņš iebilst pret balsu pārskaitīšanu, ja krāpšana vēlēšanās bijusi tik nopietna, kā viņš apgalvo.

Iepriekšējie balsošanas rezultāti ASV prezidenta vēlēšanās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bijusī ASV prezidenta kandidāte vēlas panākt balsu pārskaitīšanu

Neviens vēlēšanu novērotājs nav norādījis uz šādu krāpšanu.

Pie tam, saskaņā ar pēdējiem datiem, Klintone vēlēšanās valsts mērogā saņēma par 2,2 miljoniem vairāk balsu nekā Tramps, tomēr republikāņu kandidāts guva uzvaru elektoru kolēģijā līdz ar to arī vēlēšanās kopumā.

Tramps balsu pārskaitīšanu nosaucis par "krāpšanu".

Tikmēr eksperti norāda, ka vēlēšanu rezultātu grozīšana balsu pārskaitīšanas rezultātā esot ļoti mazticama, taču tā var veicināt debašu turpināšanos par Trampa ievēlēšanas leģitimitāti.

Ziņu lente
0