Pie Baltkrievijas un Lietuvas robežām izveidojusies liela kravas automašīnu rinda

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasГрузовик на пересечении белорусско-литовской
Грузовик на пересечении белорусско-литовской - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz 700 kravas automašīnas jau no sestdienas nevar izbraukt no Baltkrievijas uz Eiropas Savienību un šķērsot Baltkrievijas un Lietuvas robežu. 65 kravas automašīnas stāv rindās Latvijas virzienā.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas joprojām saglabājas lielas kravas automašīnu rindas, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Lielo kravas automašīnu rindas izbraukšanai no Baltkrievijas uz Lietuvu izveidojās jau pagājušās nedēļas nogalē un brīvdienās nav samazinājušās.

Baltkrievijas Valsts robežkontroles komitejas rīcībā esošie dati liecina, ka pirmdien, pl. 08.00 uz Eiropas Savienību nevar izbraukt vairāk nekā 680 kravas automašīnas. Latvijas virzienā, kurā rindas bija novērojamas arī izejamās dienās, automašīnu skaits ir samazinājies: 25 kravas automašīnas stāv Grigorovščinā un 40 – Urbanos.

Паром Silja Symphony компанииTallink Silja - Sputnik Latvija
Krievija plāno pārvadāt kravas automašīnas prāmjos apkārt Polijai

Polijas virzienā caurlaides punktu Kozloviči vēlas izbraukt divas kravas automašīnas. Savukārt 127 vieglās automašīnas stāv rindā Bruzgos un 40 – Brestā. Visi pārējie caurlaides punkti ir brīvi, tostarp arī uz robežas ar Lietuvu un Latviju.

Baltkrievijas mediji informē, ka tālbraucēji, kuri gaida iespēju šķērsot robežu Lietuvas virzienā, stāstījuši, ka problēmas radušās Lietuvas pusē, jo Baltkrievijas termināls strādā bez grūtībām."

Pie tam rindu veidošanos, iespējams, ietekmējis ne tikai tradicionālais brīvdienās vērojamais autotransporta plūsmas pieaugums, bet arī Polijas ieviestie jaunie ierobežojumi degvielas ievešanai valstī – to rezultātā daudzi autovadītāji dod priekšroku ceļam no Baltkrievijas uz Eiropas Savienību ar pilnu bāku cauri Lietuvai un Latvijai.

Ziņu lente
0