Krievijas Aizsardzības ministrija izteikusi protestu Ukrainai sakarā ar raķešu mācībām Krimas rajonā

© Sputnik / StringerUkrainas karogs. Foto no arhīva
Ukrainas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija izsaukusi Ukrainas aizsardzības atašeju un izteikusi protestu jautājumā par Ukrainas nelikumīgajiem lidojumu ierobežojumiem virs Melnās jūras.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija izteikusi protestu Ukrainai jautājumā par Ukrainas nelikumīgajiem lidojumu ierobežojumiem virs Melnās jūras, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas publicēto informāciju.

Kara transporta lidmašīna An-26. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina plāno raķešu apšaudes mācības Krimas rajonā

Atbilstošā nota tika iesniegta Ukrainas aizsardzības atašejam. Krievijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Kijevas noteiktās "bīstamās zonas dienvidaustrumu robežas" pārkāpj Krievijas robežu — tas neatbilst starptautisko un Krievijas tiesisko aktu normām.

Savukārt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Aleksandrs Turčinovs paziņojis, ka Kijeva neplāno raķešu izmēģinājumus Kerčas šaurumā. Saskaņā ar viņa apgalvojumu, Krievijas gaisa telpa Melnajā jūrā sniedzas līdz šauruma vidum.

"Visa pārējā teritorija uz rietumiem no Kerčas šauruma ir Ukrainas suverēnā gaisa telpa," — pausts ziņojumā, ko RIA Novosti izsniedza NDAP preses dienests.

Iepriekš Krievijas valsts iestāde "Rosaviacija" informēja, ka 1. un 2. decembrī Ukraina plāno raķešu izmēģinājumus netālu no Krimas. Iestāde uzsvēra, ka Kijevas plāni pārkāpj visas starptautiskās vienošanās un rada civilo lidmašīnu potenciālu apdraudējumu. Pie tam "Rosaviacija" apliecināja, ka jautājums par gaisa telpas slēgšanu virs Krimas netiek izvērtēts.

"Rosaviacija" ir brīdinājusi visas aviokompānijas par Ukrainas plāniem un apliecinājusi, ka Krievija darīs visu iespējamo, lai sekmētu lidojumu drošību.

Ziņu lente
0