Atkal neizšķirts: Kārlsens izcīnījis uzvaru 10. partijā ar Karjakinu

© Sputnik / Нэнси Сисель / Pāriet pie mediju bankasNo kreisās: lielmeistars Sergejs Karjakins (Krievija) un lielmeistars Magnuss Kārlsens (Norvēgija) mačā par 2016. gada pasaules čempiona titulu
No kreisās: lielmeistars Sergejs Karjakins (Krievija) un lielmeistars Magnuss Kārlsens (Norvēgija) mačā par 2016. gada pasaules čempiona titulu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sāncenšiem atlicis izspēlēt divas partijas. Ja pēc 12 partijām rezultāts būs neizšķirts, notiks taibreiks.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Desmitā partija par pasaules čempiona titulu šahā starp pašreizējo pasaules čempionu norvēģi Magnusu Kārlsenu un Krievijas lielmeistaru Sergeju Karjakinu ilga aptuveni sešarpus stundas, informē RIA Novosti.

Неформальный разговор руководителей WADA по поводу России. Съемка RT - Sputnik Latvija
RT ēterā translēta WADA vadības neformālā saruna par Krieviju

Desmitā partija, kas tika izspēlēta ceturtdien, noslēdzās ar Karlsena uzvaru 75. gājienā. Karjakins, kurš spēlēja ar melnajām figūrām, pieļāva kļūdu 56. gājienā.

Nākamā partija notiks sesdien.

Pēc 2016. gada Eiropas čempiona Ernesto Inarkijeva domām, Karjakins varējis panākt neizšķirtu desmitajā partijā.

"Partija sākās visai optimistiski, Sergejs panāca pieņemamu pozīciju," — pastāstīja Inarkijevs aģentūrai "R-Sport". — Taču tajā bija vairāki svarīgi momenti. Pirmais — kad diviem gājieniem — piecpadsmitajam un sešpadsmitajam — Sergejs veltīja gandrīz 45 minūtes. No vienas puses, protams, iemesls pārdomām bija — vajadzēja izvēleties plānu. Taču no otras puses, tas ir ļoti ilgi un, manuprāt, tas iespaidoja nākamos momentus."

Datorspēle. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji datorspēlēm tērē mazāk nekā igauņi

"Divdesmitajā un divdesmit pirmajā gājienā viņam bija iespēja panākt neizšķirtu, ar zirgu noņemot bandinieku lauciņā f2. Pie tam 20. gājienā variantu atrast bija viegli, bet 21. gājienā — mazliet grūtāk. Taču Magnuss šo variantu redzēja, tātad tā nebija nekāda īpaši sarežģīta datora versija. Es domāju, ka Sergejs noteikti būtu atradis šos gājienus, ja viņam tajā brīdī būtu bijušas liekas 20 minūtes," — atzīmēja šahists.

Karjakins pieļāva nopietnu kļūdu 56. gājienā. "Viņš veidoja aizsardzību, ilgi un interesanti aizsargājās, taču 56. gājienā ar laidni viņš pieļāva sāncenša uzbrukumu," — uzsvēra Inarkijevs.

Savukārt Krievijas lielmeistara menedžeris Kirils Zangalis pavēstīja, ka Karjakins, domājams, nav noticējis, ka 10. partijā par pasaules čempiona titulu iespējams tik vienkāršs neizšķirts rezultāts.

"Sevi lika manīt banāls nogurums, taču neko darīt, tas ir sports. Kārlsenam izdevās noslēgumā panākt ļoti komfortablu spēli. Tagad Sergejam ir jāiztur un jākoncentrējas divām pēdējām partijām," — norādīja Karjakina menedžeris.

Zangalis atgādināja, ka tagad Krievijas lielmeistaram ir jāizmanto baltās figūras un jāspēlē droši, jo viņam nav tiesību kļūdīties.

"Uzskatīsim, ka tagad mačs sastāv no divām atlikušajām partijām," — viņš piebilsa sarunas noslēgumā.

Ziņu lente
0