Somija nesaskata draudus Krievijas darbībās Baltijā

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasС-400
С-400 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc aizsardzības ministra teiktā, Somijas valsts drošību nekas neapdraud.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Somijas aizsardzības ministrs Jusi Nīniste neredz tiešu draudu Krievijas raķešu kompleksu "Iskander-M" un C-400 izvietošanā Baltijas jūras rajonā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz AFP. Taču aizsardzības institūcijas vadītājs uzskata, ka "negatīvā darbību spirāle" varēšot novest pie noteiktiem, lai gan nejaušiem notikumiem.

Pēc ministra teiktā, viņš nav vērojis Krievijas vadībā "nekādas sliecības uz draudiem pret viņa valsti." "Šajā ziņā Krievija nav drauds Somijai," — uzsvēra ministrs.

Eiropas Savienība vairākkārt apsūdzēja Krieviju par it kā agresīvu rīcību attiecībā uz blakus valstīm. Maskava savukārt vairākkārt uzsvērusi, ka Krievija neveic, nekad nav veikusi, un arī neplāno agresīvas darbības nedz pret kaimiņu, nedz pret jebkādām citām valstīm.

Ракетный комплекс Искандер-М - Sputnik Latvija
Raķešu nepilnvērtības komplekss: kāpēc "Iskanders" satrauc NATO

Pagājušajā mēnesī Baltijas valstis paudušas bažas par "Iskanderu" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu, kā arī bažas saistībā ar kopīgām Krievijas-Baltkrievijas militārām mācībām, kas norisinājās netālu no Baltijas valstu robežām.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs paziņoja, ka ar šādām metodēm raķešu spēki pilnveido savu sagatavotības līmeni, turklāt viens "Iskander" tika speciāli novietots zem amerikāņu izlūkošanas pavadoņa orbītas, lai precizētu kosmiskā aparāta darba parametrus.

Ziņu lente
0