"Lufthansa" streiks pagarināts līdz piektdienai

© apn Photo / Axel HeimkenLufthansa
Lufthansa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš bija paziņots, ka streiks, kas sākotnēji bija plānots trešdien, tiks pagarināts līdz ceturtdienai, taču vēlāk arodbiedrība to pagarināja.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Streiks, ko pieteikuši lielākās vācu lidsabiedrības "Lufthansa" piloti, pagarināts līdz piektdienai, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Vācijas lidotāju arodbiedrību "Vereinigung Cockpit".

Piektdien streiks skars īso maršrutu lidojumus, pavēstīja arodbiedrība.

Lufthansa aviokompānijas līdmašīna Boeing-747 - Sputnik Latvija
"Lufthansa" sāk divu dienu streiku

Streika dēļ "Lufthansa" jau bijusi spiesta atcelt 876 trešdien paredzētos reisus un paziņojusi par 912 reisu atcelšanu ceturtdien.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka tikai trešdien un ceturtdien streiks skars 215 000 pasažieru.

"Lufthansa" grupas aviokompānijas, tostarp "Eurowings", "Swiss" un "Austrian Airlines", turpinās darbu parastajā režīmā. "Lufthansa" norāda, ka, reaģējot uz streiku, "Swiss" un "Austrian Airlines" lidojumos no Vācijas izmanto lielākas lidmašīnas, kā ierasts.

Šis ir jau 14.streiks, kopš 2014. gada aprīlī aizsākās konflikts par atalgojumu. Streiku izraisīja sarunu izjukšana par 5400 "Lufthansa" pilotu algām.

Arodbiedrība pieprasa, lai "Lufthansa" arodbiedrības biedriem atalgojums piecu gadu posmā ar atpakaļejošu datumu tiktu palielināts par 22%. Ņemot vērā to, la jau vairākus gadus kompānijai ir labi finanšu radītāji.

Ziņu lente
0