Kalifornijas atšķelšanās no ASV piekritēji vēlas atklāt "vēstniecību Krievijā

© Foto : pixabay / UnsplashКалифорния Сан-Франциско мост Золотые ворота
Калифорния Сан-Франциско мост Золотые ворота - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grupa Yes California parādījās jau pirms vēlēšanām ASV. Aktīvistu līderis Luiss Marinelli pirms diviem mēnešiem apmeklēja Krieviju un tikās ar Krievijas Antiglobālisma kustības pārstāvjiem.

RĪGA, 21. novembris – Sputnik. Iniciatīvas grupa Yes California, kas ierosina Kalifornijas atdalīšanos no ASV, vēlas atvērt štata "vēstniecību" Krievijā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz izdevuma The Business Insider sniegtajām ziņām.

Grupa Yes California parādījās jau pirms vēlēšanām ASV. Aktīvistu līderis Luiss Marinelli pirms diviem mēnešiem apmeklēja Krieviju un tikās ar Krievijas Antiglobālisma kustības pārstāvjiem. Ar antiglobālistiem no Krievijas Yes California līderis pirmo reizi iepazinās septembra beigās konferencē Maskavā. Marinelli pastāstīja, ka kustības dalībnieki Krievijā ir vienisprātis ar viņu jautājumā par to, ka štatam ir tiesības uz pašnoteikšanos, vēsta izdevums.

Референдум о независимости Шотландии - Sputnik Latvija
Skotija plāno referendumu par izstāšanos no Lielbritānijas sastāva

Marinelli paziņojis, ka viņa "vēstniecība" nenodarbosies ar diplomātiskiem jautājumiem – tas būs mācību un metodikas centrs, kas stāstīs Krievijas iedzīvotājiem par Kalifornijas vēsturi un kultūru, stiprinās tirdznieciskos sakarus un sekmēs tūrismu. Marinelli plāno izveidot šādus centrus visā pasaulē. Yes California līderis uzskata, ka tas dāvās iespēju ātrāk panākt Kalifornijas pašnoteikšanās tiesību atzīšanu, teikts rakstā.

Pats Marinelli ir Kalifornijas iedzīvotājs, bijušais krievu valodas skolotājs. Viņš uzsvēris, ka ir gatavs kontaktēties ar grupām no dažādām valstīm, neatkarīgi no tā, kāda ir apkārtējo attieksme pret šīm grupām, svarīgi ir tas, lai šīs grupas piekristu Yes California tieksmei pēc neatkarības.

"Lūk, kāpēc mēs neuzskatām par problēmu mūsu braucienus uz Krieviju vai, piemēram, vienošanās parakstīšanu ar grupu Krievijā," – paziņojis Marinelli.

Heštegs #Calexit iekaroja popularitāti 9. oktobrī, kad tika paziņoti vēlēšanu rezultāti un izrādījās, ka uzvaru izcīnījis republikānis Donalds Tramps. Heštega nosaukumā saskatāma līdzība ar Brexit, par kuru Lielbritānijas iedzīvotāji nobalsoja jūnijā, atgādina izdevums The Business Insider.

Ziņu lente
0