Kibernoziedznieki zog naudu, izmantojot viltotus e-pastus

© Foto : vid.gov.lvEiro, rokudzelži un mātes plate
Eiro, rokudzelži un mātes plate - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējus un grāmatvežus aicina būt uzmanīgiem un pārbaudīt e-pastus pirms tiek veiktas jebkādas finansiālas darbības.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Pēc rūpīgas uzņēmuma izpētes, kibernoziedznieki kāda uzņēmuma vadītāja vārdā nosūtījuši uzņēmuma grāmatvedim adresētu viltus vēstuli ar aicinājumu veikt maksājumu saņēmējam "jau šodien", vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārskatu par nedēļas drošības incidentiem.

"Cert.lv" ziņo par vairākiem krāpšanas mēģinājumiem, kuros bija izmantoti uzņēmuma vadītāja vārdā sūtīti viltoti e-pasti, kuros grāmatveži tika aicināti veikt naudas pārskaitījumi. Krāpnieki pirms tam veikuši rūpīgu uzņēmumu mājaslapu izpēti, lai noskaidrotu uzņēmuma struktūru, uzņēmuma vadītāju, vadītāja e-pastu un uzņēmuma grāmatvedi, kuram adresēt viltoto sūtījumu.

Ноутбук на столе - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājiem piedāvā par brīvu pārbaudīt datora "veselību"

"Man ir nepieciešams, lai jūs veiktu maksājuma pārskaitīšanu saņēmējam jau šodien. Vai esat pieejams, un kādi bankas dati jums ir nepieciešami, lai veiktu maksājumu,"- teikts e-pastā.

Lai attaisnotu kļūdaini sagatavoto tekstu, krāpnieki aizbildinās ar bojātu klaviatūru.

"Cert.lv" aicina būt uzmanīgiem un rūpīgi izvērtēt saņemtos e-pastus, pirms tiek veiktas jebkādas finansiālas darbības. Ja e-pasti ir neprofesionāli sagatavoti, tajos ir steidzamības vai slepenības aspekts, drošāk ir veikt telefona zvanu un pārliecināties, vai šāds e-pasts tiešām ir sūtīts.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras pienākumos tai skaitā ietilpst informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršana Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Ziņu lente
0