Beninas vēstnieks paziņojis, ka krievu valoda viņam ir "dzīves ceļazīme"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa teiktā, no 56 krievu runājošiem ārvalstu vēstniekiem Krievijas Federācijā 14 ir no Āfrikas valstīm.

RĪGA, 17. novembris —Sputnik. Beninas vēstnieks Maskavā Anisets Gabriels Kočofa ceturtdien paziņoja apaļā galda diskusijā "Krievijas valodas politika un krievu valodas pozīcija pasaulē", ka krievu valoda viņam devusi "ceļazīmi dzīvei", vēsta RIA Novosti.

EDSO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas Padome kontrolēs Ušakovam piespriesto VVC sodu

"Krievu valoda man devusi "ceļazīmi dzīvei", es priecājos, ka varu bez tulka sazināties Ļermontova, Puškina un Dostojevska valodā. Pasaulē dzīvo vairāk nekā miljons Krievijas un padomju augstskolu absolventu, kuri runā krieviski, un viņiem nav vienaldzīgs šīs valodas liktenis," — uzsvēra Kočofa.

Pēc viņa teiktā, no 56 krievu runājošiem ārvalstu vēstniekiem Krievijas Federācijā 14 ir no Āfrikas valstīm. "Krievu pasaule — tas nav valsts, nedz ādas krāsa — tā ir domāšana, sajūta, pieeja. Krievu pasaule — tā ir domubiedru kopiena, kuri uzskata krievu valodu par savējo, kas ciena šo valsti, tās kultūru, kurai viņi pieskārušies," — piebilda Kočofa.

Beninas vēstnieks ierosināja sarīkot krievu valodas gadu, kad ikviens, kurš vēlas apgūt šo valodu, varētu atbraukt uz Krieviju un kādu laiku mācīties valodu bez maksas.

"Mēs vēlamies, lai mūsu bērni brauc uz Krieviju mācīties krievu valodu, gribam kļūt par krievu valodas vēstniekiem," — secināja Kočofa.

Ziņu lente
0