Depardjē: Tramps atšķirībā no Džordža Buša jaunākā nav idiots

© SputnikŽerārs Depardjē. Foto no arhīva
Žerārs Depardjē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žerārs Depardjē noraidījis iespēju, ka galēji labējā politiķe Marina Lepēna nākamgad varētu uzvarēt prezidenta vēlēšanās Francijā, un Trampa uzvaru skaidroja ar cilvēku uzticības zudumu.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps nav idiots atšķirībā no iepriekšējā republikāņu prezidenta Džordža Buša jaunākā, svētdien publicētā intervijā paziņojis franču aktieris Žerārs Depardjē, informē aģentūra LETA.

"Atšķirībā no Džordža Buša jaunākā viņš (Tramps — red.) nav idiots, viņš saka lietas, kas ir lielākas par viņu pašu," intervijā laikrakstam "Journal du Dimanche" sacījis aktieris.

"Neviens nezina, uz ko viņš ir spējīgs," viņš piebilda.

Par Trampa nonākšanu pie varas 67 gadus vecais aktieris vainoja pieaugošo politiķu atsvešinātību no vienkāršo vēlētāju jūtām un vēlmēm. Viņš paskaidroja: "Tā ir laba mācība politiķiem, kas ilgu laiku neko nav darījuši."

ASV viceprezidents Džo Baidens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Džo Baidens: Trampa izteikumi pamudina Krieviju

"Uzticība ir zudusi, cilvēki vēlas atgūt kontroli," viņš piebilda.

Franču aktieris Žerārs Depardjē saņēma Krievijas pasi 2013.gadā, taču saglabāja arī Francijas pilsonību. Vēlāk Depardjē pārcēlās uz pastāvīgu dzīvi Mordovijas galvaspilsētā Saranskā, viņam izveidojušās
draudzīgas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pieņemot Krievijas pilsonību, Depardjē protestēja pret sociālistu valdības plānoto nodokļu paaugstinājumu cilvēkiem, ar lieliem ienākumiem.

Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros vairākkārt izskanējuši komplimenti Putinam, neskatoties uz to, ka Krievijas attiecības ar pašreizējo ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju un Eiropas Savienību ir saasinājušās.

Intervijā Žerārs Depardjē noraidīja iespējamību, ka galēji labējā politiķe Marina Lepēna nākamgad varētu uzvarēt Francijas prezidenta vēlēšanās.

"Marina Lepēna nav drauds, tās ir muļķības," paziņoja Depardjē. "Viņa ir daļa no blakus zaudējumiem sabiedrībā, kas nespēj kontrolēt savus jaunos komunikācijas līdzekļus un laiku pavada būvējot gaisa pilis," — savus uzskatus pauda aktieris.

Ziņu lente
0