Ne miera, ne atpūtas: tālbraucēji pārkāpj ES tiesiskās normas

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasKravas automašīnas. Foto no arhīva
Kravas automašīnas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reids Rīgas reģionā lika secināt, ka tālo maršrutu kravas automašīnu vadītāji bieži pārkāpj Eiropas Savienības valstīs pieņemto darba aizsardzības noteikumu prasības. Visbiežāk tiek pārkāpta darba un atpūtas laika maiņa, kas var ietekmēt ceļu satiksmes drošību.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Reids, ko policija organizēja uz Latvijas autoceļiem 9. novembrī, apliecināja, ka tālbraucēji šoferi neievēro Eiropas Savienības valstu darba likumdošanā noteiktās normatīvās prasības, informē portāls LSM.

Visbiežāk tiek pārkāpta darba un atpūtas laika maiņa. Rīgas reģionā organizētā reida laikā tika sastādīti 28 protokoli par kravas un pasažieru pārvadājumu pārkāpumiem.

Паром Silja Symphony компанииTallink Silja - Sputnik Latvija
Krievija plāno pārvadāt kravas automašīnas prāmjos apkārt Polijai

Nopietnākais konstatētais pārkāpums — darba aizsardzības prasību neievērošana. Piemēram, autovadītāju atpūtas laiks bija daudz mazāks nekā standartos noteiktais.

Pie tam autovadītāju nogurums var nopietni ietekmēt satiksmes drošību, uzsvēra Valsts policijas darbinieki.

No 80 pārbaudītajām kravas automašīnām šāda veida pārkāpumi konstatēti vairāk nekā trešajai daļai vadītāju. Tiesa, kontatēti arī citi pārkāpumi, piemēram, deviņi vadītāji nevarēja uzrādīt tā saucamās "eirovinjetes" — dokumentus par ceļu nodevas nomaksu.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, komentējot konstatētos pārkāpumus, uzsvēra, ka autovadītāju atpūta ir ļoti nozīmīga.

"Režīma neievērošana un augošais nogurums nedrīkst novest pie traģēdijas. Ja autovadītājs ir aizmidzis pie stūres, sekas var būt ļoti nopietnas. Šādi pārkāpumi nopietni ietekmē ceļu satiksmes drošību," — viņš norādīja.

Ziņu lente
0