Pret Trampu vērsto protesta akciju Portlendā izkliedējusi policija

CC BY 2.0 / John Liu / Policijas patruļas automašīna. Foto no arhīva
Policijas patruļas automašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vētraino protesta akciju Portlendas pilsētā ASV, kuras dalībnieki vērsās pret Donaldu Trampu, policija bija spiesta izkliedēt ar asaru gāzes un gumijas ložu palīdzību.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Portlendas pilsētā (Oregonas štats) protesti pret Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās izvērsās nekārtībās.

Akcija notiek pilsētas mākslinieciskajā rajonā, kas plaši pazīstams, pateicoties savām mākslinieciskajām galerijām un bāriem.

Aģentūra Associated Press informē, ka protestu dalībnieki sākuši dauzīt logus un vitrīnas, kā arī dedzināt atkritumu tvertnes. Pilsētas policija vēsta, ka demonstranti apmētājuši kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem. Vairāki cilvēki aizturēti. Ziņu aģentūra vēsta, ka protesta akcijā piedalās aptuveni 4 tūkstoši cilvēku.

Policija izmantojusi vairākus speciālos līdzekļus — asaru gāzi un gumijas lodes — ar mērķi izkliedēt protestu dalībniekus.

Oregona ir viens no štatiem, kuros Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone ieguva balstu vairākumu un izcīnīja uzvaru pār Donaldu Trampu.

Protesta akcijas pret Trampu trešdien un ceturtdien notikušas jau vairākās ASV pilsētās.

Ziņu lente
0