Porošenko atvainojies par incidentu ar Baltkrievijas kompānijas lidmašīnu

© Sputnik / Виктор Толочко"Belavia"
Belavia - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telefona sarunā ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko Ukrainas valsts vadītājs Petro Porošenko atvainojies par incidentu, kas saistīts ar Baltkrievijas aviokompānijas "Belavia" lidmašīnu.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko atvainojies Baltkrievijas valsts vadītājam Aleksandram Lukašenko par incidentu, kurā rezultātā Baltkrievijas aviokompānijai "Belavia" piederošā lidmašīna bijusi spiesta atgriezties Kijevā, informē Sputnik Baltkrievija.

Самолет компании Белавиа - Sputnik Latvija
Ukrainas varas iestādes piespiež nosēsties "Belavia" lidmašīnu un draud ar iznīcinātājiem

Abu valstu vadītāju telefona saruna notikusi 10. novembrī pēc Ukrainas iniciatīvas. Baltkrievijas prezidenta preses dienests informēja, ka valstu vadītāji apsprieduši divpusējās attiecības un tirdznieciski ekonomiskās sadarbības perspektīvas. Lukašenko un Porošenko vienojušies par tikšanos, un abu valstu Ārlietu ministrijām jau dots uzdevums vienoties par tikšanās datumu un organizēt pārrunas līdz šī gada beigām.

Baltkrievija gaida ne vien atvainošanos, bet arī lidmašīnas papildu uzpildes kompensāciju.

21. oktobrī Ukrainas varas iestādes pieprasīja Baltkrievijas aviokompānijai "Belavia" piederošās lidmašīnas atgriešanos Kijevā, piedraudot ar iznīcinātājiem. Pēc nosēšanās Ukrainas tiesībsargājošās iestādes no lidmašīnas izsēdināja pasažieri, armēņu žurnālistu Armenu Martirosjanu. Ar diplomātisko kanālu starpniecību Baltkrievija nosūtīja protesta notu un pieprasīja atvainošanos un materiālo kompensāciju. Minska publiskoja arī lidmašīnas pilotu un Ukrainas dispečeru sarunu ierakstus.

Ziņu lente
0