VID vadītājas amatā iecelta Ilze Cīrule

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cīrule sāks pildīt savus pienākumus 14. novembrī.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Valdība vakar oficiāli apstiprinājusi Ilzi Cīruli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, informē LETA. Ministri novēlēja viņai sekmes darbā, un valsts premjerministrs Māris Kučinskis apsolīja atbalstu.

Cīrule sāks pildīt savus pienākumus 14. novembrī. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pavēstīja, ka viens no Cīrules galvenajiem uzdevumiem būs VID darba jaunās stratēģijas izstrāde.

VID ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
VID ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai tika atlasīti 4 pretendenti

VID ģenerāldirektorei nāksies turpināt sāktas reformas, tostarp arī finanšu un muitas policijas apvienošanu, kā arī iekšējās drošības uzlabošanu.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs aicināja jauno VID vadītāju sadarboties ar Uzņēmumu reģistru, Zvērināto advokātu padomi un Maksātnespējas administrāciju.

"No šīs sadarbības ir atkarīgas tālākās reformas," – atzīmēja Rasnačs.

Savukārt Cīrule paziņoja, ka augstu vērtē sadarbības lomu, tāpēc pirmajās darba dienās centīsies izprast situāciju ne tikai VID, bet arī valsts pārvaldē kopumā.

"VID nevar veikt savu darbu bez sadarbības ar šīm iestādēm, tāpēc esmu gatava tikties un sadarboties ar citām ministrijām, sociālajiem partneriem un ieinteresētajām pusēm," – viņa teica.

Tieslietu ministrs uzdeva jautājumu, vai Cīrule plāno tikties ar VID iepriekšējo vadītāju Ināru Pētersoni, un saņēma apstiprinošu atbildi.

Iepriekš Cīrule bija apdrošināšanas kompānijas Balta valdes locekle, vēlāk – tās viceprezidente, strādāja apdrošināšanas kompānijās Parekss un Gjensidige Baltic.

Ziņu lente
0