Latvija un Krievija vienojušās par kopīgiem pārvadājumiem no Ķīnas

© Sputnik / Vitaliy AnkovKonteineri. Foto no arhīva
Konteineri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Dzelzceļa meitasuzņēmums un Krievijas konteineru operators vienojušies par sadarbību kravu pārvadājumu sekmēšanai maršrutā Latvija-Ķīna.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. Uzņēmums "LDz Loģistika" un Krievijas dzelzceļa konteineru operators "Transkonteiņer" Rīgā parakstījuši memorandu par sadarbību.

Vilciens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā gaida testa konteinervilcienu no Ķīnas

Partneri plāno piesaistīt un attīstīt papildu kravas plūsmas starp Krieviju un Latviju, kā arī nodrošināt jaunus kopīgus transporta pakalpojumus starptautiskajā tirgū, informē "Transkonteiņer".

"Pie tam puses plāno aktivizēt darbību, organizējot iepriekšējas informācijas sniegšanu muitas orgāniem pārvadājumu organizēšanas procesā," — teikts kompānijas paziņojumā.

Sadarbība nosaka aktuālās informāciju apmaiņu ārējās tirdzniecības kravu pārvadājumu loģistikas jomā, ierosinājumu sagatavošanu un īstenošanu ar mērķi piesaistīt un attīstīt papildu kravas plūsmas un organizēt kopīgus mārketinga pētījumus dzelzceļa kravu pārvadājumu jomā.

Apstājies pusstacijā

Pirmais testa vilciens maršrutā Jivu-Zabaikaļska-Rīga ieradās Latvijas galvaspilsētā 5. novembrī. Pārvadājumu organizēja kompānija "LDz Loģistika" un Ķīnas dzelzceļi sadarbībā ar "Transkonteiņer". Zabaikaļskas stacijā krava tika pārkrauta "Transkonteiņer" terminālā. Pie Latvijas robežas vilciens nonāca nepilnu 7 diennakšu laikā, apsteidzot grafiku.

Грузовой порт в Риге - Sputnik Latvija
Bez Krievijas naftas tranzīta Baltija zaudēs miljardu eiro

Vilciena ierašanās bija pieskaņota samitam "16+1" — Eiropas valstu un Ķīnas pārstāvju apspriedei, kas notika Rīgā pagājušās nedēļas nogalē.

Ķīnas premjerminists Li Kecjans paziņoja, ka valsts ir ieintersēta veidot un nostiprināt ekonomiskos sakarus ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Politiķis uzsvēra, ka sadarbības milzīgais potenciāls jāizmanto efektīvāk, līdzdarbojoties visām Eiropas valstīm.

Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis pauda cerību, ka Latvija varēs piedāvāt Ķīnai interesantus un izdevīgus nosacījumus izejai Eiropas tirgū.

Pie tam nozares eksperte Inga Antāne konstatēja, ka Latvija vēl joprojām nav gatava attīstīt valstu lietišķās attiecības. Viņa atgādināja, ka līdz šim nav zināmas precīzas konteineru piegādes izmaksas, izmantojot tādus vilcienu, kā 5. novembrī Rīgā iebraukušais sastāvs.

Ziņu lente
0