Irākas kurdi lūdz Krievijas militāro un humanitāro palīdzību

© AP Photo / Bram Janssen Irākas karavīri un kurdu spēki sāk operāciju Mosulas dienvidos un austrumos. Foto no arhīva
Irākas karavīri un kurdu spēki sāk operāciju Mosulas dienvidos un austrumos. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irākas Kurdu autonomā apgabala valdības Starptautisko sakaru departamenta vadītājs informējis, ka lūdzis Krievijas militāro un humanitāro palīdzību.

RĪGA, 8. novembris — Sputniks. Irākas Kurdu autonomā apgabala valdības Starptautisko sakaru departamenta vadītājs Falahs Bakirs pastāstījis, ka, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministra vietnieku Mihailu Bogdanovu, izteicis lūgumu sniegt militāro un humanitāro palīdzību, informē RIA Novosti.

Боевик Исламского государства на улицах Мосула - Sputnik Latvija
Viedoklis
Teroristi izmanto bērnus pašnāvnieku lomai

Bogdanovs un Bakirs tikušies 1. novembrī. Krievijas Ārlietu ministrijas preses dienests informējis, ka puses izteikušas viedokli Irākas jautājumā, apspriedušas cīņu ar terorisma draudiem, ņemot vērā "Islāma valsts" teroristu atbalsta punkta Mosulā likvidācijas operāciju, kā arī situāciju Irākas Kurdistānā.

Intervijā preses izdevumam "Izvestija" Bakirs pavēstījis, ka pārrunu gaitā izskanējis lūgums sniegt militāru palīdzību, jo pašreizējā situācijā pretdarbība terorismam ir ļoti nozīmīga.

"Mēs uzskatām, ka visas pasaules sabiedrībai, it īpaši mūsu sabiedrotajiem, kuru vidū ir Krievija, būtu jāsniedz mums vispusīgs atbalsts," — paziņoja Bakirs.

Irākas armija iegājusi Mosulā - Sputnik Latvija
Irākas armija iegājusi Mosulā

"Minētā vizīte mums sniedza lielisku iespēju noskaidrot Krievijas viedokli dažādos jautājumos. Pie tam mēs izteicām lūgumu sniegt atbalstu pešmerga (kurdu zemessargi — red.) spēkiem… Mēs lūdzām humanitāro palīdzību, lai varētu nodrošināt atbalstu bēgļiem, kuri ieradušies Irākas Kurdistānā no citiem valsts rajoniem, kā arī no Sīrijas," — piebildis Bakirs.

Viņš apliecināja, ka Krievija atbalstījusi divpusējo sakaru attīstības nozīmi un augstu novērtējusi pešmergu cīņu pret teroristiem.

"Šajā jautājumā (Maskava — red.) paziņojusi, ka izvērtēs mūsu lūgumus un pacentīsies palīdzēt," — piebildis politiķis.

Irākas valdības armija līdz ar Irākas kurdu pašaizsardzības nodaļām sadarbībā ar ASV vadītās koalīcijas atbalstu kopš 17. oktobra īsteno Mosulas atbrīvošanas operāciju no ISIS kaujiniekiem, kuri kontrolē pilsētu kopš 2014. gada.

Ziņu lente
0