Nezināmas personas uzlauzušas Sputnik International kontu Twitter tīklā

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasSputnik
Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien no rīta nezināmas personas ieguvušas pieeju angļu valodā strādājošā portāla Sputnik International lapu un nomainījušas tā lietotāja vārdu.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Sputnik International lapa tīklā Twiter —@SputnikInt — ir uzlauzta, informē RIA Novosti.

Hakeri, kuri svētdien no rīta ieguvuši piekļuvi lapai, mainījuši mikrobloka noformējumu un lietotāja vārdu pret Matt Curtis. Citas darbības nezināmie hakeri nav veikuši, nekādi ieraksti Sputnik vārdā nav publicēti.

Maskava - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas padome ironiski komentē informāciju par Kremļa datorsistēmu uzlaušanu

Redakcija operatīvi nosūtīja pieprasījumu Twitter tehniskajam dienestam, taču pagaidām atjaunot piekļuvi kontam ar parastajiem līdzekļiem nav izdevies.

Sputnik preses dienests apstiprinājis, ka Twitter konts ir uzlauzts.

"Apstiprinām, ka Sputnik International konts Twitter ir uzlauzts. Sputnik redakcija ir sazinājusies ar Twitter administrāciju. Lūdzam lietotājus neuzticēties iespējamiem ziņojumiem, kas, iespējams, tiks sūtīti no uzlauztā konta. Sputnik veic visus pasākumus, lai atgūtu kontroli pār lietotāja kontu," — uzsvēra preses dienests.

Iepriekš telekanāls NBC informējis, ka amerikāņu hakeri, kuri strādā valdības labā, ielauzušies Krievijas infrastruktūrā un "Kremļa vadības sistēmās", padarot tās ievainojamas uzbrukumiem, ja ASV to uzskatīs par vajadzīgu.

Ziņu lente
0