Koalīcijas operāciju Mosulā Krievijas ĀM uzskata par slaktiņu

© AP Photo / Khalid MohammedKoalīcijas operāciju Mosulā Krievijas ĀM uzskata par slaktiņu
Koalīcijas operāciju Mosulā Krievijas ĀM uzskata par slaktiņu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atgādināja, ka ASV vadītās koalīcijas darbības Mosulā notiek haotiski, turklāt no tās puses ievieta absolūta informācijas blokāde.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. ASV vadītās koalīcijas darbības Mosulā noved pie civiliedzīvotāju bojāejas, turklāt nav izstrādāts nekāds plāns viņu glābšanai, pauda Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, ziņo RIA Novosti.

"XXI gadsimta vadošo lielvalstu īstenotā kontrteroristiskā operācija ir pārvērtusies par viduslaiku slaktiņu, kurā vispirms cieš civiliedzīvotāji," — viņa rakstīja savā lapā tīklā Facebook. Civiliedzīvotāji iet bojā gan no teroristu, gan viņu pretinieku rokām, pie tam koalīcijai nav nekāda civiliedzīvotāju glābšanas plāna: nav ne humanitāro koridoru, ne sistemātiskas pieejas iedzīvotāju evakuēšanai, atzīmēja Zaharova.

Viņa uzvēra, ka vērojama absolūta informācijas blokāde no koalīcijas puses: "Nekas nav zināms par to, vai koalīcijas spēki virzās uz priekšu vai atkāpjas, cik efektīva ir izmantotā taktika, kādi ir zaudējumi, kāds bijis izlidojumu skaits un kas tos veicis," — raksta Zaharova. Viņa piebilda, ka, pēc viņas domām, dota komanda atlikt informācijas sniegšanu par koalīcijas darbībām.

Mosulas atbrīvošanas operācija, kurā piedalās Irākas armija un kurdu spēki ar koalīcijas aviācijas atbalstu, sākās 16. oktobra naktī. Starptautiskās migrācijas organizācijas rīcībā esošie dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā savas mājas bijuši spiesti pamest vairāk nekā 16,5 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0