Mediji ziņo par trim krievu zemūdenēm Vidusjūrā

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasMediji ziņo par trim krievu zemūdenēm Vidusjūrā
Mediji ziņo par trim krievu zemūdenēm Vidusjūrā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc informācijas avotu datiem, Vidusjūrā ienākušas divas 971 "Ščuka-B" projekta zemūdenes un viena 877 "Paltus" projekta elektriskā dīzeļzemūdene. Tās var būt aprīkotas ar "Kalibr" spārnotām raķetēm.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Izdevums Sunday Times, atsaucoties uz anonīmiem avotiem Lielbritānijas un NATO Jūras kara spēkos, informēja par to, ka trīs krievu zemūdenes ienākušas Vidusjūras akvatorijā un pievienojušās Krievijas aviācijas bāzes kuģu grupai Vidusjūrā, vēsta RIA Novosti.

Боевые корабли Северного флота Адмирал Кузнецов и Адмирал Чабаненко - Sputnik Latvija
"Krievi nāk": britu mediji krīt histērijā Krievijas kuģu dēļ

Pēc informācijas avotu datiem, Vidusjūrā ienākušas divas 971 "Ščuka-B" projekta zemūdenes un viena 877 "Paltus" projekta elektriskā dīzeļzemūdene. Zemūdeņu atrašanu Vidusjūrā vēl pagājušajā nedēļā piefiksējusi britu flote, ziņo izdevums.

Vienlaikus tiek precizēts, ka zemūdenes varētu būt aprīkotas ar "Kalibr" spārnotām raķetēm, piemērotām objektu apšaudei Sīrijas teritorijā.

Iepriekš NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs apgalvojis, ka Ziemeļatlantijas alianse pauž satraukumu par Krievijas aviācijas bāzes grupas ierašanos Vidusjūrā. Viņaprāt, kuģi var tikt izmantoti triecieniem Alepo.

Krievijas ĀM šīs aizdomas noraidīja, paziņojot, ka Krievijas kuģi arī agrāk atradušās Vidusjūrā.

Tomēr dažas alianses valstis atteikušās uzņemt Krievijas kuģus savās ostās. Tiesa, Spānija paziņojusi, ka Krievijas kuģu darba vizīte nav vēlama, bet Malta darīja zināmu, ka neļaus Krievijas kuģiem uzpildīties savās ostās, lai gan tāda pieteikuma no Krievijas puses nemaz nebija

Ziņu lente
0