Policija uzsākusi kriminālprocesu automašīnu skandāla lietā

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasAizdomās turamā aizturēšana. Foto no arhīva
Aizdomās turamā aizturēšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policijā izcēlies skandāls: nauda automobiļiem iztērēta, taču tie neatbilst pircēja prasībām.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Valsts policijas iekšējās drošības birojs uzsācis kriminālprocesu par līgumam neatbilstošo automašīnu Citroen piegādi policijai, ziņo LETA.

Iepriekš Latvijas Valsts policijā izcēlies skandāls: nauda automobiļiem iztērēta, taču tie neatbilst pircēja prasībām.

Citroen no Francijas tika piegādātas, taču to ekoloģiskais standarts atbilst EURO 5, lai arī iepirkumā minēta prasība: automašīnām jāatbilst EURO 6 standartam. Francijas puse šo faktu neslēpj un iesniegusi nepieciešamos dokumentus, norādot, ka automašīnas atbilst standartam EURO 5 saskaņā ar rūpnīcas datiem.

Valsts policijas veiktajā dienesta pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka policijas darbinieku, kuru uzdevums bija šī iepirkuma līguma realizācija un auto pieņemšana, rīcība bijusi neprofesionāla un pavirša.

Pieparkotas automašīnas ar Lietuvas numurzīmēm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Automašīnu ar ārvalstu numuriem īpašniekiem Latvijā būs jāmaksā nodeva

Līdz ar to Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, pamatojoties uz Iekšējās kontroles biroja dienesta pārbaudes laikā iegūtajiem faktiem, nolēmis sākt disciplinārlietas attiecībā uz trim personām — divām VP amatpersonām un vienu darbinieku. Viena no šīm personām atstādināta līdz disciplinārlietas izmeklēšanas noslēgumam.

Turklāt Valsts policija pieprasījusi no piegādātāja — franču Citroen rūpnīcas — līdz 1. janvārim piegādāt Latvijā automašīnas, kas atbilst līguma prasībām. LETA arī ziņo par to, ka automašīnu iepirkumu konkursā uzvarējusi firma "A 26", taču pastāv aizdomas, ka uzņēmums krāpies un policiju maldinājis ar dokumentiem.

Nākamo piecu gadu laikā Latvijas policija plāno iegādāties 755 jaunus transportlīdzekļus par kopējo summu 22 miljonu eiro apmērā.

Ziņu lente
0