Igaunijas prezidente apmeklēs Krieviju, ja saņems NATO sabiedroto piekrišanu

© REUTERS / Ints KalninsПрезидент Эстонии Керсти Кальюлайд на пресс-конференции в Риге
Президент Эстонии Керсти Кальюлайд на пресс-конференции в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kersti Kaljulaida komentēja savus izteikumus par to, ka reaģēt uz iespējamiem ģeopolitiskiem draudiem vislabāk vienotībā ar sabiedrotajiem un partneriem.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida paziņojusi, ka viņas vizīte Maskavā ir iespējama tikai pēc konsultācijām ar sabiedrotajiem un partneriem, vēsta RIA Novosti.

"Visiem mūsu partneru un sabiedroto pasākumiem attiecībās ar Krieviju jābūt cieši koordinētiem un pārdomātiem. Tas nekad nebūs mans lēmums," — teica Kaljulaida, atbildot uz Latvijas portāla Delfi jautājumu par viņas vizīti Maskavā. 

Prezidents uzskata, ka Igaunijas un Krievijas sadarbībai jābūt saskaņotai ar attiecībām ES, NATO un Krievijas starpā.

Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidente sola ar krievvalodīgajiem sarunāties krieviski

"Aizsardzības jomā jāsadarbojas ar mūsu partneriem un sabiedrotajiem. Pie tam nepieciešama diplomātiskā sadarbība. Es domāju, ka būtu prātīgi paļauties uz mūsu Eiropas partneriem un NATO sabiedrotajiem. Mums vajadzīga vienotība ar sabiedrotajiem un partneriem. Reaģēt uz iespējamiem ģeopolitiskiem draudiem vislabāk ir vienotībā ar sabiedrotajiem un partneriem," — uzsvēra Kaljulaida.

Igaunijā prezidente tika ievēlēta 3. oktobrī. Pirmo reizi šo posteni ieņēmusi sieviete. Kaljulaida oficiāli stājās amatā 10. oktobrī. Iepriekš viņa bijusi valsts pārstāve Eiropas skaitīšanas palātā.

Ziņu lente
0