ANO Drošības padome nosoda Krievijas vēstniecības apšaudi Sīrijā

© Sputnik / МИД России / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД РФ С.Лавров принял участие в министерских дебатах в СБ ООН
Глава МИД РФ С.Лавров принял участие в министерских дебатах в СБ ООН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš kaujinieki jau apšaudīja Krievijas vēstniecību Damaskā, taču Maskavas paziņojumu, kura izskatīšanu tā ierosināja ANO Drošības padomē, tolaik bloķēja ASV.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. ANO Drošības padome nosodījusi Krievijas vēstniecības apšaudi Sīrijā, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz ANO DP paziņojumu.

"Drošības padomes locekļi nopietni nosodīja Krievijas vēstniecības Sīrijā kārtējo mīnmetēju apšaudi 28. oktobrī, kas nodarījusi ievērojamus materiālos zaudējumus," – teikts pieņemtajā paziņojumā. 

Drošības padome uzsvēra diplomātisko un konsulāro iestāžu neaizskaramības fundamentālo principu un mītnes valsts saistības jautājumā par pasākumiem diplomātisko misiju aizsardzībai no iebrukuma un kaitējuma, ko nosaka Vīnes konvencija par diplomātiskajām attiecībām.

Штаб-квартира Организации объединенных наций. - Sputnik Latvija
Politika
ASV bloķē Krievijas paziņojumu ANO Drošības Padomē

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija informēja, ka Krievijas vēstniecībai Sīrijā nodarīts materiālais kaitējums apšaudes rezultātā, kas notikusi no rajona, ko kontrolē valdībai naidīgie spēki. Apšaudē neviens nav cietis. Maskava informēja, ka gaida starptautisku reakciju incidenta gadījumā. 

Iepriekš Krievijas diplomātiskā pārstāvniecība Sīrijas galvaspilsētā jau tika apšaudīta. 3. oktobrī kaujinieki izšāva Krievijas diplomātiskās misijas ēkas virzienā trīs mīnas. Viena no tām uzsprāga netālu no diplomātu dzīvojamā kompleksa. Krievijas ĀM rīcībā esošā informācija liecina, ka apšaude notikusi no Sīrijas galvaspilsētas puses, ko kontrolē grupējumu "Džabhat Fath aš Šama" (bijušais "Džabhat an Nusra") un "Failak ar Rahman" kaujinieki.

Sakarā ar uzbrukumu Maskava iesniegusi Drošības Padomē standarta dokumentu, kāds tiek pieņemts gadījumā, ja noticis uzbrukums diplomātiskajai pārstāvniecībai. Taču paziņojums saskarās ar neapmierinātību no ASV delegācijas puses un tika bloķēts. Krievija paziņoja, ka tas liecina par ASV kliedzošo necieņu pret Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām.

Ziņu lente
0