Tiesa piespriedusi "Johnson & Johnson" izmaksāt vēža slimniecei $70 miljonus

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasМолоток судьи в зале суда
Молоток судьи в зале суда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Misūri štata Sentluisas pilsētas zvērināto tiesa piespriedusi kompānijai Johnson & Johnson izmaksāt vairāk nekā 70 miljonus dolāru sievietei, kura apgalvoja, ka saslimusi ar vēzi, lietojot kompānijas produkciju.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Misūri štata Sentluisas pilsētas zvērināto tiesa piespriedusi kompānijai Johnson & Johnson izmaksāt vairāk nekā 70 miljonus dolāru sievietei, kura apgalvoja, ka saslimusi ar vēzi, lietojot kompānijas produkciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Associated Press sniegto informāciju.

Modesto pilsētas (Kalifornija) iedzīvotāja Debora Džiannečini (Deborah Giannecchini) ilgu laiku lietojusi kompānijas ražoto bērnu pūderi. 2012. gadā viņai diagnosticēts olnīcu vēzis. Prasības izskatīšana sākās 26. septembrī.

"Esam apmierināti, ka zvērinātie pieņēmuši pareizu lēmumu. Viņi kārtējo reizi apstiprināja, ka uzņēmumam Johnson & Johnson jābrīdina cilvēki par olnīcu vēža risku šī produkta lietošanas rezultātā," — sacīja prasītājas advokāts Džims Onders.

"Mēs izsakām līdzjūtību šai sievietei un visām ģimenēm, kas cietušas olnīcu vēža dēļ. Mēs esam nolēmuši pārsūdzēt šo spriedumu, jo balstāmies uz zinātniskiem faktiem, kas apliecina: Johnson’s Baby pūderis ir nekaitīgs," — sacīja kompānijas pārstāve Kerola Gudriča.

Tas nav pirmais šāda veida gadījums. Maijā Misūri štata zvērināto tiesa piespriedusi kompānijai Johnson & Johnson izmaksāt 55 miljonus dolāru, sievietei, kas arī apgalvoja, ka uzņēmuma produkcija izraisot viņai olnīcu vēzi. Februārī tā pati tiesa atzina, ka kompānijai Johnson & Johnson jāizmaksā 72 miljoni dolāru ģimenei, kuras locekle mirusi no vēža, lietojot kompānijas produkciju.

Ziņu lente
0