Rīgā darbu sāk Baltijas asambleja

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasākuma dalībnieki plāno apspriest arī dzelzceļu projekta Rail Baltica attīstības jautājumus.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Rīgā darbu sāk Baltijas asamblejas 35. sesija. Tajā piedalīsies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu pārstāvji.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Ģimeniska atmosfēra: Rīga uzņem diplomātus

Baltijas asambleja ir konsultatīva organizācija, kas koordinē trīs Baltijas valstu parlamentu darbību un nodrošina konsultācijas to starpā.

Saeimas preses dienests informēja, ka sesiju pl. 10:30 atklās Baltijas asamblejas prezidents, Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. Asamblejas darba programmā paredzēta Latvijas Saeimas spīkeres Ināras Mūrnieces, Igaunijas parlamenta vadītāja Eiki Nestora un Lietuvas parlamenta priekšsēdētājas Loretas Graužinienes uzrunas.

Sesijas dalībnieki apspriedīs migrācijas un ES ārējo robežu apsardzes jautājumus, demogrāfisko situāciju Baltijas valstīs, kā arī reģionālās transporta infrastruktūras, piemēram, projekta Rail Baltica attīstību.

Sesijas gaitā notiks Baltijas asamblejas laureātu apbalvošana par sasniegumiem literatūrā, mākslā un zinātne, tiks piešķirtas medaļas par īpašiem nopelniem Baltijas valstu saliedēšanas darbā.

Ziņu lente
0