Septiņu NVS valstu teritorijā sākušies vērienīgi PGA spēku treniņi

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasPGA spēku treniņi. Foto no arhīva
PGA spēku treniņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību scenārijs paredz, ka pretgaisa aizsardzības spēku dežurējošās daļas identificējušas nosacītā pretinieka mērķus gaisa telpā Austrumeiropas un Centrālās Āzijas reģionos.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Septiņu NVS valstu teritorijā sākušās apvienotās pretgaisa aizsardzības sistēmas mācības. Tajās piedalās vairāk nekā 130 komandpunkti un aptuveni 100 kara lidmašīnas, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un plašsaziņas departamenta sniegto informāciju.

Бойцы Земессардзе - Sputnik Latvija
Latvijas zemessargu mācības nobiedējušas Salaspils iedzīvotājus

Pārbaudē piedalās Krievijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgīzijas, Tadžikistānas un Uzbekistānas dežurējošās PGA daļas un līdzekļi. Mācību koordinācijas uzdevumu veic Krievijas Gaisa Kosmisko spēku vadības centrs Maskavas apgabalā.

Mācībās tiek izmantoti aptuveni 100 iznīcinātāji Su-27, Mig-29 un MiG-31, frontes bumbvedēji Su-24 un Su-34, trieciena lidmašīnas Su-25, kā arī Tālās aviācijas lidmašīnas: Tu-22, Tu-160 un Tu-95. Mācībās iesaistīti helikopteri Ka-27 un Mi-8, radiotehnisko spēku un zenītraķešu spēku vienības, kas iekļautas PGA vienotās sistēmas sastāvā.

Treniņos karavīri pilnveido iemaņas darbam valsts gaisa telpas un robežu pārkāpuma situācijā, lidmašīnas nolaupīšanas gadījumā, palīdzības sniegšanai nelaimē cietušu lidaparātu ekipāžām. Pie tam lidmašīnu ekipāžas piedalīsies kopīgos manevros Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Armēnijas gaisa telpā, apzīmējot nosacītā pretinieka lidaparātus — pārkāpējus.

Krievijas iznīcinātājs Su-27. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lidotājs stāsta par 24 stundas ilgu neprātīgu Krievijas sarīkotu pārbaudījumu

Mācību scenārijs paredz, ka pretgaisa aizsardzības spēku dežurējošās daļas identificējušas nosacītā pretinieka mērķus gaisa telpā Austrumeiropas un Centrālās Āzijas reģionos. Nosacītā pretinieka lomā — stratēģiskie bumbvedēji Tu-160 un Tu-95MS, kā arī Krievijas GKS Tālās aviācijas bumbvedēji Tu-22M3.

Šo lidaparātu pārtveršanai tika izsludināta trauksme un dota komanda pacelties gaisā lidmašīnām un helikopteriem. Tie veica gaisa telpas izlūkošanu un "iznīcināja" nosacītos pretiniekus.

Ziņu lente
0