Izglītības ministrs Saeimā stāstīs par nākamajā gadā paredzētajiem līdzekļiem izglītībai un zinātnei

© Saeima / Ernests DinkaSaeimas sēde. Foto no arhīva
Saeimas sēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis deputātiem atskaitīsies par plānoto finansējumu izglītībai un zinātnei valsts budžetā 2017.gadam.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un partijas "No sirds Latvijai" (NSL) frakcijas sēdē paredzēta Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska atskaite par nākamajā gadā paredzētajiem līdzekļiem izglītībai un zinātnei, informē aģentūra LETA.

Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs: ar tādu ministru var izdzenāt visus skolēnus

NSL vēlas uzdot Šadurskim jautājumus par pedagogu atalgojuma jauno modeli un plānotajām izmaiņām tajā, iecerētajām reformām izglītības sistēmā, finansējuma samazinājumu no budžeta finansēto studiju vietu nodrošināšanai, kā arī grozījumiem Izglītības likumā, kas paredz atlaist pedagogus no darba par nespēju veidot izglītojamā attieksmi pret sevi, citiem, darbu, kultūru, sabiedrību un valsti.

Otrdien valdība pēc saspringtām diskusijām nespēja vienoties par papildu finansējuma piešķiršanu augstākajai izglītībai, lai netiktu samazināts valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits, taču Šadurskis apliecināja, ka rasta iespēja nākamajā gadā nodrošināt papildu līdzekļus gandrīz 5,5 miljonu eiro apmērā, kas tikšot atvēlēti augstākajai izglītībai.

Ziņu lente
0