Krievijas AM informē, kādos apstākļos tiks atjaunota "humānā pauze" Alepo

© Sputnik / Michael AlaeddinBērni no bēgļu ģimenēm Alepo pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva
Bērni no bēgļu ģimenēm Alepo pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alepo pilsētā Sīrijā no 20. līdz 23. oktobrim tika saglabāta "humānā pauze", kuras laikā islāmistu kontrolēto pilsētas austrumu daļu varēja pamest kaujinieki un mierīgie iedzīvotāji.

RĪGA, 26 окт — Sputnik. Krievija līdz ar Sīrijas valdību ir gatava atjaunot "humāno pauzi" Alepo, ja starptautiskās organizācijas garantēs, ka ir gatavas izvest civiliedzīvotājus, žurnālistiem pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs, informē RIA Novosti.

Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlis pārmet rietumu medijiem nevēlēšanos informēt par Krievijas darbību Sīrijā

Iepriekš Krievijas BS Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskojs pavēstīja, ka Maskava ir gatava nekavējoties ieviest "humāno pauzi" Alepo, ja vien tiks sniegta ticama informācija par gatavību izvest slimos, ievainotos un mierīgos iedzīvotājus.

Alepo pilsētā Sīrijā no 20. līdz 23. oktobrim tika saglabāta "humānā pauze", kuras laikā islāmistu kontrolēto pilsētas austrumu daļu varēja pamest kaujinieki un mierīgie iedzīvotāji. Pie tam teroristi atteicās pamest ieņemtos kvartālus un piedraudēja ar nāvi civiliedzīvotājiem, kas vēlējās pamest pilsētu.

Svētdien Sīrijas armija devās uzbrukumā Alepo dienvidos. Tā rezultātā valdības spēki pārņēma savā ziņā nozīmīgus objektus. Eksperti vērtē, ka pilsētas austrumu rajonos vēl joprojām uzturas aptuveni septiņi tūkstoši dažadu grupējumu teroristi.

Ziņu lente
0