Politika

Kas ir herr Putin: vācu mediji stāsta bērniem "patiesību"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins tik pēkšņi ieradās Eiropā, ka vācu medijiem šķita, ka pat jaunākajiem skatītājiem ir jāsaprot: kas ir P. kungs un ko īsti pasaulē ir sastrādājusi Krievija.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Piemēram, radiostacija Deutschlandradio Kultur savā ziņu pārraidē bērniem "Kakadu" atklāti un tieši atainoja sekojošu Krievijas prezidenta portretu:

"Krievijas prezidents Putins pašlaik karo divos karos: vienu Ukrainā un otru – Sīrijā. Vācijas kanclere (Angela) Merkele un Francijas prezidents (Fransuā) Olands grib panākt, lai Putins pārtrauktu abus karus. Acīmredzot viņiem tas neizdosies, jo Putins neievēro starptautiskos noteikumus," – viņi teica par "Normandijas četrinieka" tikšanās mērķiem Berlīnē.

Krievijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas valstu vadītāju pārrunas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins stāsta par "Normandijas četrinieka" tikšanās iznākumu

Tālāk viņi apgalvo, ka Krievija ir atbildīga par uzbrukumiem slimnīcām un pat ANO humanitārajam konvojam, tas ir, pat ne vienam vien konvojam, bet gan vairākiem. Un bēgļu straumē, kas plūst uz Eiropu, arī ir vainojams Putins.

Propaganda vismazākajiem

Vācijas kanclere Merkele un Francijas prezidents Olands jau vairākkārt ir paziņojuši, ka Putins pārkāpj cilvēka tiesības Sīrijā, Krievijas lidmašīnas apšauda slimnīcas un ANO humanitāros konvojus. Tāpēc daudzi sīrieši kopā ar savām ģimenēm bēg uz Vāciju.

Pie tam raidījumā ne reizi nav pieminēts, ka neviena no šīm apsūdzībām līdz šim nav pierādīta. Jautājumā par bēdīgi slaveno ANO humanitārā konvoja iznīcināšanu Alepo pat NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicina neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus un nenorādīt vainīgos bez izmeklēšanas.

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pieprasīja rūpīgu šī gadījuma izmeklēšanu. "Droši vien vienkāršākais un nepieciešamākais solis ir uzrādīt lādiņus, kas trāpījuši konvojam," – viņš uzsvēra intervijā Krievijas medijiem.

Sakarā ar minēto uzbrukumu Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja bezpilota lidaparātu uzņēmumus, kuros redzams ANO humanitārais konvojs.

Ziņu lente
0