Politika

Pildegovičs: ES un Krievijas savstarpējās uzticības līmenis ir ļoti zems

© Ārlietu ministrija/Latvian Foreign MinistryГосударственный секретарь Андрейс Пилдеговичс
Государственный секретарь Андрейс Пилдеговичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Krievijas dialogs pierobežu sadarbības jautājumos tiek uzturēts darba režīmā, taču lielos ģeopolitiskos jautājumos pārsvaru gūts negatīvisms, ir pārliecināts politiķis.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Krievijas un Eiropas Savienības attiecībās sasniegts ir zemākais punkts, uzskata Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, uzstājoties Baltijas forumā, kas notiek Jūrmalā, vēsta LETA.

Pildegovičs uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas dialogs pierobežu sadarbības jautājumos ir uzturēts "darba režīmā", pie tam līdzšinējās tendences atgūst savstarpējo ceļojumu skaits.

Чрезвычайный и Полномочный Посол РФ в Латвии Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Latvijā ir sašutis par korespondentes izraidīšanu

Taču nozīmīgākajos ģeopolitiskajos jautājumos dominē negatīvisms.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs pavēstīja, ka iesaldētajos konfliktos viņš saskata situācijas saasināšanos, nevis progresu. Vienlaikus Pildegovičs pauda cerību, ka problēmas netiks noklusētas – tās tiks identificētas un risinātas.

Šodien Baltijas forumā notika konference "Krievija-Eiropas Savienība (ES): savstarpējās atkarības izaicinājumi un jaunās dienaskārtības veidošana".

Baltijas foruma pirmajā dienā notika skandāls – no Latvijas tika izraidīta starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" Ella Taranova, kas ieradās Jūrmalā, lai piedalītos foruma darbā. Latvijas Republikas robežsardzes dienesta pārstāvji paskaidroja, ka Taranova no 2014. gada iekļauta Drošības policijas "melnajā sarakstā". Tomēr Ella Taranova Latvijas robežu šķērsoja legāli – saskaņā ar Šengenas vīzu.

Ziņu lente
0