Kas zog Latvijas nākotni: Mārtiņš Bondars aicina pārbaudīt politiķu lojalitāti

© Sputnik / Oksana DzadanПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars uzskata, ka pirms ķerties pie Latvijas pedagogu lojalitātes pārbaudes, būtu jāpārbauda paši politiķi, kuri ar savām darbībām apzog Latvijas nākotni.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Pirms uzsākt pedagogu lojalitātes pārbaudes, būtu jāpārbauda Latvijas politiķi, jo daudzi no viņiem ar savām darbībām kaitē valsts attīstībai, radio Baltkom ēterā pavēstīja Latvijas Reģionu apvienības frakcijas priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars.

Politiķis uzskata, ka Latvijā atrodams liels skaits politiķu, kuri zog valsts nākotni.

"Es nesaprotu, pēc kādas skalas mērāma lojalitāte vai nelojalitāte. Uzskatu, ka tad ir jāsāk ar politiķiem – viņu vidū ir daudz cilvēku, kuri ar saviem lēmumiem kaitē valstij, zog tās nākotni. Tas nav pieļaujams. Ja jau ir lojalitātes mērīšanas skala, jāsāk ar politiķiem," – paziņoja Bondars.

Valdība pieņēma Izglītības likuma grozījumus oktobra sākumā. Tie paredz darba devēja iespēju nekavējoties pārtraukt darba attiecības ar mācību iestādes vadītāju vai pedagogu, ja viņš ir nelojāls Latvijai un tās Satversmei vai mācību procesā veido skolēniem nepareizu attieksmi pret sevi, citiem, darbu, dabu, kultūru, sabiedrību un valsti.

Ziņu lente
0