Video

Putins stāsta par "Normandijas četrinieka" pārrunu rezultātiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc "Normandijas četrinieka" tikšanās Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka puses apstiprinājušas vēlmi ievērot Minskas protokolus konflikta noregulēšanai Ukrainas dienvidaustrumos, un piebilda, ka Maskava ir gatava apturēt aviācijas uzlidojumus Sīrijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās Berlīnē pavēstīja, ka galvenās tēmas, kas tika apspriestas "Normandijas četrinieka" tikšanās laikā, bija konfliktu noregulēšana Ukrainā un Sīrijā.

Vladimirs Putins uzsvēra, ka tikšanās dalībnieki īpašu uzmanību veltījuši drošības jautājumiem, apstiprinājuši vēlmi paplašināt EDSO misiju Donbasā un vienojušies par to, ka situācijas noregulēšanai Ukrainas dienvidaustrumos ir jāizpilda Minskas proptokoli.

"Vienojāmies par vairākiem aspektiem, kas jāpaveic tuvākajā laikā no tālākās jautājumu risināšanas viedokļa," — piebilda Krievijas valsts vadītājs.

Tikšanās otrā daļa tika veltīta situācijai Sīrijā. Putins paziņoja, ka Krievijas puse informējusi vācu un franču kolēģus par savu nodomu pagarināt pārtraukumu aviācijas uzlidojumus, vismaz tik ilgi, līdz krievu karavīri saskarsies ar Alepo ielenkto bandītisko grupējumu aktivitāti. Pie tam Krievijas valsts vadītājs pauda cerību, ka ASV atšķirs teroristiskos un opozīcijas grupējumus.

Ziņu lente
0