Neapbruņotie kaujinieki sākuši pamest Alepo

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasAlepo. Foto no arhīva
Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ģenerālštābs izsludinājis "humanitāro pauzi", kas paliek spēkā šodien, līdz pl. 19.00 pēc vietējā laika. Krievijas GKS un Sīrijas armija pārtraukusi uzbrukumus kaujinieku objektiem no 18. oktobra.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Neapbruņotie kaujinieki un mierīgie iedzīvotāji pamet Alepo austrumu rajonus, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Sīrijas valsts ziņu aģentūras SANA sniegto informāciju.

Самолеты ВКС РФ на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
Eksperti par Krievijas aviobāzi Sīrijā: šis karš vilksies ilgi

Iepriekš Sīrijas valdība paziņoja, ka atvilkusi savas armijas daļas no evakuācijas ceļiem, pa kuriem Alepo austrumu rajonus var pamest ielenktie kaujinieki un mierīgie iedzīvotāji.

"Kaujinieki bez ieročiem, kā arī ievainotu, slimu un vecu cilvēku grupa iznāca no Alepo austrumu kvartāliem un devās ziemeļu piepilsētu virzienā, ka speciāliem koridoriem, ko atvēra Sīrijas armija sadarbībā ar Krieviju," — paziņoja aģentūras korespondents, kurš atrodas notikumu vietā.

Iepriekš Krievijas Ģenerālštābs paziņoja, ka 20. oktobrī Alepo darbojas "humanitāra pauze". Uguns pārtraukšanas režīms paliek spēkā no pl. 8.00 līdz 19.00 pēc vietējā laika. Krievijas GKS un Sīrijas armija pārtraukusi uzbrukumus kaujinieku objektiem no 18. oktobra.

Krievijas Ģenerālštābs norādīja, ka "humanitārā pauze" dos iespēju civiliedzīvotājiem un bruņotās opozīcijas pārstāvjiem pamest pilsētu. Atvērti divi kaujiniekiem paredzēti koridori un seši koridori, pa kuriem ielenkto pilsētu var pamest civiliedzīvotāji.

Ziņu lente
0