Krievija sola ASV sāpīgu atbildi sankcijām

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs informēja, ka valsts izvēlēsies efektīvus pasākumus atbildei uz ASV ieviestajām sankcijām.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Krievija izvēlēsies efektīvus pasākumus atbildei uz ASV ieviestajām sankcijām, un tie varētu izrādīties visai sāpīgi no Vašingtonas viedokļa, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs Valsts domes sēdē, kur tika izskatīts jautājums par iespēju apturēt ar ASV noslēgto vienošanos par plutonija utilizāciju.

Sergejs Rjabkovs atgādināja, ka šobrīd ASV sankciju sarakstā iekļauta 281 juridiskā persona no Krievijas un 81 dažādu varas iestāžu pārstāvis (to vidū ir arī augsta līmeņa amatpersonas).

ĀM pārstavis informēja, ka Krievijas arsenālā atradīsies pasākumi, kuri izrādīsies pietiekami sāpīgi Vašingtonai, ja ASV, neskatoties uz veselo saprātu un pieredzi, tomēr izlems paplašināt sankcijas.

Politiķis paskaidroja, ka runa varētu būt par "amerikāņu pozicionēšanu pasaulē un amerikāņu politiku attiecībā pret Krieviju un Eiropu kopumā. Viņš piebilda, ka Krievijas valdība kategoriski iebilst pret ASV administrācijas pašreizējo kursu.

Rjabkovs uzsvēra, ka Maskavai vienmēr ir bijusi iespēja īstenot nesimetriskus pasākumus, taču Krievijas reakcija ir stingri izvērtēta — tā ir tikai atbilde.

Знак Осторожно радиация - Sputnik Latvija
Krievija saista plutonija utilizāciju ar sankcijām un Magņitska likumu

Jautājumā par vairākkārt izskanējušajiem izteikumiem par to, ka atbildes pasākumi nav pietiekami efektīvi, jo Krievijā neesot amerikāņu kontu un īpašumu, Rjabkovs paskaidroja, ka tie neatbilst patiesībai.

"Ir gan konti, gan īpašumi. Atbilstoši tālākie pasākumi var izrādīties ļoti sāpīgi pat tad, ja tie tikai atspoguļo (ASV pasākumus — red.)," — uzsvēra politiķis.

Ministra vietnieks savā uzrunā paskaidroja, ka ASV un to sabiedroto darbības Eiropā likušas Krievijas valdībai secināt, ka iespējams izmantot Vīnes konvencijas 62. pantu jautājumā par vienošanās apturēšanu par ieroču plutonija utilizāciju.

"Galvenais — stingrā formā informēt ASV, ka to politika, kas vērsta pret Krieviju, ir absolūti nepieņemama," — uzsvēra Rjabkovs.

"Par problēmām daudzās pasaules malās un sarežģītajām attiecībām ar Krieviju Baltais nams var vainot tikai pats sevi," — piebilda diplomāts.

Krievijas Valsts dome apstiprināja likumu par 2000. gadā parakstītās vienošanās par ieroču plutonija utilizāciju apturēšanu — likumprojektu atbalstīja 445 deputāti, viens — atturējās.

Ziņu lente
0