Šadurska reforma samazināja algas ceturtdaļai Rīgas pedagogu

© Sputnik / Sergey MelkonovSkola. Foto no arhīva
Skola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 26% skolotājiem samazinājās darba algas, tāds ir Izglītības ministra Kārļa Šadurska reformas rezultāts, paziņoja preses konferencē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīga, 18. oktobris — Sputnik. Preses konferencē, kas tika veiktā 17. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pastāstīja, ka Rīgā pedagogu algas reformas rezultātā atalgojums samazinājās vairāk nekā 26% skolotāju, un vislielākais samazinājums redzams valsts ģimnāziju skolotājiem, vēsta aģentūra LETA.

Ušakovs paziņoja, ka pēc pirmā reformas mēneša ir redzams, ka 47% Rīgas pedagogu atalgojums ir palielinājies, bet tas kļuva iespējams, tikai, pateicoties divu miljonu eiro dotācijai, ko dome novirzīja pedagogu algām no saviem līdzekļiem.

Tomēr kopumā situācija nav tik pozitīva, jo atalgojums vairāk nekā 26% Rīgas pedagogu ir samazinājies. Cipari liecina, ka vairāk nekā 10% skolotāju atalgojums ir samazinājies par vairāk nekā 100 eiro, bet ap 4% skolotāju atalgojums ir samazinājies vairāk nekā par 200 eiro.

Mēra Facebook lapā piedāvātie grafiki uzskatāmi parāda, kas notika ar pedagogu algām.

Katram desmitajam skolotājam alga samazinājās par vairāk nekā 100 eiro!

Visspēcīgāk šī reforma iesita pa Rīgas izcilākajām skolām. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā algas samazinājušās 50% skolotāju. Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā algas samazinājušās 35% skolotāju. Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā algas samazinājušās 72% skolotāju.

Ušakovs solīja, ka gatavojot nākamā gada budžetu, pašvaldība meklēs tiesiskus un finansiālus risinājumus, lai palīdzētu ģimnāzijām un labākajām Rīgas mācību iestādēm, lai tām šīs reformas rezultāti nebūtu tik jutīgi.

Ziņu lente
0