Politika

Mogerīni: neviena ES valsts nav ierosinājusi sankcijas pret Krieviju Sīrijas jautājumā

© REUTERS / JOSHUA ROBERTSФедерика Могерини.
Федерика Могерини. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni norāda, ka jautājumu par sankciju paplašināšanu aktīvi apspriež mediji, taču ne politiķi.

RĪGA, 17. oktobris – Sputnik. Neviena no ES valstīm nav ierosinājusi ieviest pret Krieviju sankcijas, ņemot vērā situāciju Sīrijā, informē Eiropas diplomātijas vadītāja Federika Mogerīni, vēsta RIA Novosti.

"To nav ierosinājusi neviena dalībvalsts. To aktīvi apspriež plašsaziņas līdzekļos, taču ne mūsu apspriedēs. Nevienas tikšanās laikā to nav ierosinājusi neviena valsts. Pašlaik neviena dalībvalsts nav ierosinājusi sankciju ieviešanu pret Krieviju," – uzsvēra Mogerīni pirms Eiropas Savienības valstu ārlietu ministru tikšanās.

Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija
Runa nav par zaudējumiem: pret Krieviju vērsto sankciju lielākie atbalstītāji

Diskusijas par nepieciešamību ieviest sankcijas pret Krieviju sākās pēc situācijas saasināšanās Alepo pilsētā Sīrijā, kur rit smagas kaujas. Rietumi pārmet Sīrijas un Krievijas valdībām uzlidojumus civiliedzīvotājiem un bruņotajai opozīcijai.

Damaska un Maskava apliecina, ka uzbrukumi norit tikai pret teroristiem un pārmet Vašingtonai nespēju ietekmēt "mērenās opozīcijas" nodaļas un nošķirt tās no teroristiem.

Iepriekš ASV Valsts departamenta parstāvis paziņoja, ka Vašingtona pieļauj iespēju ieviest sankcijas pret Maskavu, ja diplomātija Sīrijā cietīs neveiksmi. Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informēja, ka Kremlis nesaskata iemeslu ieviest ierobežojumus, jo Krievija ir vienīgā valsts, kas leģitīmi cīnās pret teroristiem Sīrijas teritorijā.

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda ceribu, ka Rietumos virsroku gūs veselais saprāts, nevis vēlme it visur vainot Maskavu.

Ziņu lente
0