Foto

Nebrīve dažkārt ir mīļāka: ekskursija pa labākajiem zooloģiskajiem parkiem pasaulē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums "Apkārt pasaulei" stāsta par divpadsmit labākajiem zooparkiem pasaulē, kur dzīvnieki jūtas kā mājās. Šeit mīt labi kopti, veselīgi dzīvnieki, un nav nekādu nožogojumu.

Autoritatīvais žurnāls "Apkārt pasaulei" publicējis labāko zooparku reitingu. Mūsdienu zooloģiskā parka koncepcija paredz, ka dzīvnieki nebrīvē jūtas kā mājās. Un cilvēki šeit ir tikai viesi.

Labāko zooparku sarakstā iekļautas organizācijas no visiem kontinentiem. Tajā ir arī Piejūras safari parks Krievijā, kurā notika viens no visplašāk apspriestajiem šīgada notikumiem — sākās āža Timura un tīģera Amūra draudzība.

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasReitingā iekļauts viens vienīgs zooparks Krievijā – Piejūras safari parks, kurā dzīvo tīģeris Amūrs un āzis Timurs. Plēsoņas un viņa upura draudzība nav unikāla – Piejūras parkā sadzīvo arī Himalaju lācis, jenots un ūdrs.
Reitingā iekļauts viens vienīgs zooparks Krievijā – Piejūras safari parks, kurā dzīvo tīģeris Amūrs un āzis Timurs. Plēsoņas un viņa upura draudzība nav unikāla – Piejūras parkā sadzīvo arī Himalaju lācis, jenots un ūdrs. - Sputnik Latvija
1/12
Reitingā iekļauts viens vienīgs zooparks Krievijā – Piejūras safari parks, kurā dzīvo tīģeris Amūrs un āzis Timurs. Plēsoņas un viņa upura draudzība nav unikāla – Piejūras parkā sadzīvo arī Himalaju lācis, jenots un ūdrs.
© AP Photo / Mark BakerPutnu parka iemītnieki Kualalumpurā nepazīst krātiņus – viņi pārvietojas pa visu teritoriju, ko sedz kopējs tīkls. Atsevišķā paviljonā izvietots inkubators, kurā apmeklētāji var vērot putnēnu izšķilšanos. Tomēr daudzi putni neizmanto personāla "pakalpojumus" un dod priekšroku savām ligzdām.
Putnu parka iemītnieki Kualalumpurā nepazīst krātiņus – viņi pārvietojas pa visu teritoriju, ko sedz kopējs tīkls. Atsevišķā paviljonā izvietots inkubators, kurā apmeklētāji var vērot putnēnu izšķilšanos. Tomēr daudzi putni neizmanto personāla pakalpojumus un dod priekšroku savām ligzdām. - Sputnik Latvija
2/12
Putnu parka iemītnieki Kualalumpurā nepazīst krātiņus – viņi pārvietojas pa visu teritoriju, ko sedz kopējs tīkls. Atsevišķā paviljonā izvietots inkubators, kurā apmeklētāji var vērot putnēnu izšķilšanos. Tomēr daudzi putni neizmanto personāla "pakalpojumus" un dod priekšroku savām ligzdām.
CC BY 2.0 / David in Lisburn / Snow Leopard_246Dublinas zooparks no biļešu pārdošanas gūtos ieņēmumus pārskaita sniega leopardu aizsardzībai Mongolijā, Indijā un Pakistānā. Tas sadarbojas ar organizāciju Snow Leopard Trust, kas izveidota šo kaķu dzimtas pārstāvju aizsardzībai un izpētei.
Dublinas zooparks no biļešu pārdošanas gūtos ieņēmumus pārskaita sniega leopardu aizsardzībai Mongolijā, Indijā un Pakistānā. Tas sadarbojas ar organizāciju Snow Leopard Trust, kas izveidota šo kaķu dzimtas pārstāvju aizsardzībai un izpētei. - Sputnik Latvija
3/12
Dublinas zooparks no biļešu pārdošanas gūtos ieņēmumus pārskaita sniega leopardu aizsardzībai Mongolijā, Indijā un Pakistānā. Tas sadarbojas ar organizāciju Snow Leopard Trust, kas izveidota šo kaķu dzimtas pārstāvju aizsardzībai un izpētei.
© JOSE JORDAN / AFPZoologiem Valensijā izdevies radīt visas Āfrikas klimatiskās zonas ar oriģinālu augu valsti. Tajās dzīvo dažādu sugu dzīvnieki. Nepametot pilsētu, zooparka apmeklētāji nokļūs tuksnesī, purvos, savannā un pat Madagaskaras tropos.
Zoologiem Valensijā izdevies radīt visas Āfrikas klimatiskās zonas ar oriģinālu augu valsti. Tajās dzīvo dažādu sugu dzīvnieki. Nepametot pilsētu, zooparka apmeklētāji nokļūs tuksnesī, purvos, savannā un pat Madagaskaras tropos. - Sputnik Latvija
4/12
Zoologiem Valensijā izdevies radīt visas Āfrikas klimatiskās zonas ar oriģinālu augu valsti. Tajās dzīvo dažādu sugu dzīvnieki. Nepametot pilsētu, zooparka apmeklētāji nokļūs tuksnesī, purvos, savannā un pat Madagaskaras tropos.
© KARIM SAHIB / AFPAptuveni pusi El Ainas zooparka teritorijas AAE veido tuksnesis, tomēr 200 hektārus apdzīvo žirafes, lauvas un citi dzīvnieki.
Aptuveni pusi El Ainas zooparka teritorijas AAE veido tuksnesis, tomēr 200 hektārus apdzīvo žirafes, lauvas un citi dzīvnieki. - Sputnik Latvija
5/12
Aptuveni pusi El Ainas zooparka teritorijas AAE veido tuksnesis, tomēr 200 hektārus apdzīvo žirafes, lauvas un citi dzīvnieki.
© AP Photo / Lilli StraussEdinburgas zooparks ir vienīgā organizācija Apvienotajā Karalistē un viena no nedaudzajām Eiropā, kas var palepoties ar koalām savā kolekcijā. Diviem tēviņiem un mātītei pat iestādīts liels eikaliptu dārzs.
Edinburgas zooparks ir vienīgā organizācija Apvienotajā Karalistē un viena no nedaudzajām Eiropā, kas var palepoties ar koalām savā kolekcijā. Diviem tēviņiem un mātītei pat iestādīts liels eikaliptu dārzs. - Sputnik Latvija
6/12
Edinburgas zooparks ir vienīgā organizācija Apvienotajā Karalistē un viena no nedaudzajām Eiropā, kas var palepoties ar koalām savā kolekcijā. Diviem tēviņiem un mātītei pat iestādīts liels eikaliptu dārzs.
© AP Photo / Sait Serkan GurbuzViens no vecākajiem zooparkiem ASV tika atklāts 1889. gadā, un kopš tā laika tajā tiek izstrādātas izmirstošo sugu saglabāšanas zinātniskās programmas. Parka slavenākie un iemīļotākie iemītnieki ir četras gigantiskās pandas.
Viens no vecākajiem zooparkiem ASV tika atklāts 1889. gadā, un kopš tā laika tajā tiek izstrādātas izmirstošo sugu saglabāšanas zinātniskās programmas. Parka slavenākie un iemīļotākie iemītnieki ir četras gigantiskās pandas. - Sputnik Latvija
7/12
Viens no vecākajiem zooparkiem ASV tika atklāts 1889. gadā, un kopš tā laika tajā tiek izstrādātas izmirstošo sugu saglabāšanas zinātniskās programmas. Parka slavenākie un iemīļotākie iemītnieki ir četras gigantiskās pandas.
CC BY 2.0 / leander.canaris / Toronto Zoo-grizzly bearLielākajā zooparkā Kanādā mīt dzīvnieki no dažādām pasaules valstīm, taču apmeklētāji īpaši iemīļojuši baltos lāčus, ko zooparks izmitināja pie sevis 2009. gadā.
Lielākajā zooparkā Kanādā mīt dzīvnieki no dažādām pasaules valstīm, taču apmeklētāji īpaši iemīļojuši baltos lāčus, ko zooparks izmitināja pie sevis 2009. gadā. - Sputnik Latvija
8/12
Lielākajā zooparkā Kanādā mīt dzīvnieki no dažādām pasaules valstīm, taču apmeklētāji īpaši iemīļojuši baltos lāčus, ko zooparks izmitināja pie sevis 2009. gadā.
© JOE KLAMAR / AFPDienvidāfrikas Nacionālais zooloģiskais dārzs Pretorijā ir sadalīts divās daļās. Viss iekārtots tā, lai nodrošinātu komfortu gan pakalnu zonā, gan līdzenumā. Zooparkā ir laukums flamingo novērošanai, kurā atradīsies vieta 500 cilvēkiem.
Dienvidāfrikas Nacionālais zooloģiskais dārzs Pretorijā ir sadalīts divās daļās. Viss iekārtots tā, lai nodrošinātu komfortu gan pakalnu zonā, gan līdzenumā. Zooparkā ir laukums flamingo novērošanai, kurā atradīsies vieta 500 cilvēkiem. - Sputnik Latvija
9/12
Dienvidāfrikas Nacionālais zooloģiskais dārzs Pretorijā ir sadalīts divās daļās. Viss iekārtots tā, lai nodrošinātu komfortu gan pakalnu zonā, gan līdzenumā. Zooparkā ir laukums flamingo novērošanai, kurā atradīsies vieta 500 cilvēkiem.
© ODD ANDERSEN / AFPBerlīnes zooparkā ir rekordliels iemītnieku skaits – šeit atrodami 1400 sugu pārstāvji. Tas ir viens no nedaudzajiem zooparkiem, kur nebrīvē vairojas retu sugu dzīvnieki. Begemotiem Berlīnē uzcelts mūsdienīgs nams ar caurspīdīgu jumtu un bagātu augu valsti.
Berlīnes zooparkā ir rekordliels iemītnieku skaits – šeit atrodami 1400 sugu pārstāvji. Tas ir viens no nedaudzajiem zooparkiem, kur nebrīvē vairojas retu sugu dzīvnieki. Begemotiem Berlīnē uzcelts mūsdienīgs nams ar caurspīdīgu jumtu un bagātu augu valsti. - Sputnik Latvija
10/12
Berlīnes zooparkā ir rekordliels iemītnieku skaits – šeit atrodami 1400 sugu pārstāvji. Tas ir viens no nedaudzajiem zooparkiem, kur nebrīvē vairojas retu sugu dzīvnieki. Begemotiem Berlīnē uzcelts mūsdienīgs nams ar caurspīdīgu jumtu un bagātu augu valsti.
CC BY 2.0 / kuhnmi / Humboldt PenguinCīrihes zooparkā ik dienas pēcpusdienā, ja vien laika apstākļi ir piemēroti, promenādē dodas imperatora pingvīni. Viņi brīvi pastaigājas pa parka celiņiem, nepievēršot uzmanību apmeklētājiem.
Cīrihes zooparkā ik dienas pēcpusdienā, ja vien laika apstākļi ir piemēroti, promenādē dodas imperatora pingvīni. Viņi brīvi pastaigājas pa parka celiņiem, nepievēršot uzmanību apmeklētājiem. - Sputnik Latvija
11/12
Cīrihes zooparkā ik dienas pēcpusdienā, ja vien laika apstākļi ir piemēroti, promenādē dodas imperatora pingvīni. Viņi brīvi pastaigājas pa parka celiņiem, nepievēršot uzmanību apmeklētājiem.
© MENAHEM KAHANA / AFPTelavivas zooparkā izveidota Āfrikas savanna. Šeit pieņem ievainotus un slimus dzīvniekus, kuri pēc atveseļošanās atkal atgriežas savvaļā.
Telavivas zooparkā izveidota Āfrikas savanna. Šeit pieņem ievainotus un slimus dzīvniekus, kuri pēc atveseļošanās atkal atgriežas savvaļā. - Sputnik Latvija
12/12
Telavivas zooparkā izveidota Āfrikas savanna. Šeit pieņem ievainotus un slimus dzīvniekus, kuri pēc atveseļošanās atkal atgriežas savvaļā.
Ziņu lente
0