Deputāti no Itālijas ieradušies Krimā, neskatoties uz valdības aizliegumu

© Sputnik / Taras LitvinenkoPiemineklis "Pieklājīgajiem cilvēkiem" Krimā. Foto no arhīva
Piemineklis Pieklājīgajiem cilvēkiem Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela Itālijas reģionālo padomju un uzņēmēju aprindu pārstāvju delegācija uzturas Krimā ar trīs dienas ilgu vizīti.

RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Šodien Krimā ar vizīti ieradusies plaša delegācija no Itālijas. Veneto apgabala reģionālā parlamenta deputāts Stefano Valdegamberti paziņoja, ka Itālijas valdība aizliegusi delegācijas vizīti Krimā, taču tā ir notikusi, jo Veneto vietējie iedzīvotāji vēlas sadarboties ar Krieviju, ziņo RIA Novosti.

Krimā atklāts piemineklis pieklājīgajiem cilvēkiem - Sputnik Latvija
Video
Krimā atklāts piemineklis "pieklājīgajiem cilvēkiem"

Liela Itālijas reģionālo padomju un uzņēmēju aprindu pārstāvju delegācija uzturas Krimā ar trīs dienas ilgu vizīti. Viņus gaida plaša darba programma: tikšanās ar Krimas Republikas un Sevastopoles valdībām, līgumu parakstīšana, lietišķas pārrunas, iepazīšanās ar uzņēmumu darbību un Krimā realizētajiem biznesa projektiem. Delegāciju veido piecu Itālijas reģionu — Veneto, Ligūrijas, Lombardijas, Toskānas un Emīlijas-Romankas pārstāvji. Braucienu organizēja fonds "Jaltas starptautiskais ekonomiskais forums" sadarbībā ar Krimas valdību.

"Itālijas valdība aizliedza mums šeit ierasties. Taču, pirms uzklausīt valsts balsi, mēs uzklausām tautu. Mūsu uzņēmēji un mūsu iedzīvotāji prasa celt nevis barjeras, bet tiltus," — pavēstīja Stefano Valdegamberti, tiekoties ar Krimas parlamenta vaditāju Vladimiru Konstantinovu.

Pēc itālu politiķa domām, Eiropas Savienības, tostarp arī Itālijas sankciju politika pret Krieviju un Krimu ir kļūdaina un nepamatota.

"Mūs pārsteidz, ka dažas Eiropas iestādes nepiekrīt mūsu viedoklim par to, ka vara pieder tautai, nevis kaut kādiem abstraktiem institūtiem," — uzsvēra deputāts.

Itāļu vizītes oficiālā daļa sākās ar pastaigu Simferopoles centrā un fotosesiju pie Pieklājīgajiem cilvēkiem veltītā pieminekļa.

Ziņu lente
0