Pārāk daudz uzņemies: Avakovs kritizējis Olandu par pozīciju attiecībā uz Donbasu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs. Foto no arhīva
Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Francijas prezidents aicinājis Kijevu sarīkot pašvaldības vēlēšanas Donbasā, kā to paredz Minskas vienošanās, taču Ukrainas iekšlietu ministrs pieprasīja Olandam "nenoradīt" Kijevai, kas jādara, lai nodibinātu kārtību.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs savā Facebook lapā asi kritizējis Francijas prezidenta Fransuā Olanda pozīciju attiecībā uz miera izlīguma plāna realizāciju Donbasā.

Сотрудники Украинской полиции в Киеве - Sputnik Latvija
Ukrainas iekšlietu ministrs rosina ievest policistu taisnīguma prezumpciju

11. oktobra Olands uzrunas laikā EPPA sēdē paziņoja, ka vispirms Donbasā jāveic vietējās vēlēšanas, un tikai pēc tam — atgūt kontroli pār valsts robežu. Francijas prezidents uzsvēra, ka šo situācijas Ukrainas dienvidaustrumos izlīguma kārtību paredz Minskas vienošanās, ko tai skaitā, parakstīja Ukrainas līderis Petro Porošenko. Vienlaikus Olands uzskata, ka vienošanos īstenošana paliek par vienīgu ceļu konflikta risināšanai.

Avakovs uzskata, ka franču prezidenta teiktais ir "Ukrainai pilnīgi nepieņemamas lietas".

"Franču prezidents pārāk daudz uzņemas! Sākumā neglīti Francijas ārlietu ministra (Žana Marka — red.) Ero izteikumi vizītes laikā Ukrainā, tagad prezidents Olands…," — raksta Avakovs.

Pēc tam Ukrainas iekšlietu ministrs kārtējo reizi izteica viedokli, kas jau kļuva par tradicionālu ukraiņu politiķu retoriku, ka Kijeva savas valsts dienvidrietumos "karo pret krievu bandītiem un okupantiem".

"Es jums teicu, Olanda kungs, neuzdrošinies norādīt mums atdot Ukrainas teritorijas un miljoniem pilsoņu dzīvības <…> tāpēc, ka tā jums šķiet ērti!" — turpina Avakovs, kaut gan Francijas prezidenta teiktā nebija neviena vārda par teritoriju nodošanu.

Olanda priekšlikumus Avakovs dēvēja par "jebkuram īstam ukrainim nepieņemamam un riebīgiem", tomēr tieši vietējo vēlēšanu rīkošana ir viens no galvenajiem punktiem Minskas vienošanos, kas nosaka situācijas stabilizēšanu Donbasā.

Noslēgumā Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadītājs aicina izveidot "reālu anti-Putina brīvo cilvēku demokrātisku fronti ", bet Olanda vārdus nosauca par "diplomātiskām dejām".

Ziņu lente
0