Miljonārs Zavadskis no Daugavpils atrasts miris automašīnā

© Foto : Valsts PolicijaПолицейская машина в Латвии
Полицейская машина в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīna, kurā atrasts uzņēmējs Eduards Zavadskis, pieder vietējā futbola kluba bijušajam prezidentam Oļegam Gavrilovam

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. 8.oktobrī ap plkst.7 rītā Daugavpilī automašīnā atrasts Daugavpils miljonārs un uzņēmējs Eduards Zavadskis. Automašīna pieder futbola kluba "Dinaburg" bijušā prezidenta Oļega Gavrilova automašīnā, vēsta aģentūra LETA.

Savulaik par spēles rezultātu iepriekšēju sarunāšanu Gavrilovs tika uz mūžu diskvalificēts no pašmāju futbola.

Gavrilovs aģentūrai LETA paskaidroja, ka ir šokēts. "Man šobrīd ir grūti runāt. Eduards bija mans tuvs draugs un viens no cienījamākajiem cilvēkiem, kādus esmu pazinis," teica Gavrilovs. Viņš atteicās plašāk komentēt notikušo, jo visu jau ir izstāstījis izmeklētājiem.

Apskates gaitā redzami miesas bojājumi mirušajam netika konstatēti. Par notikušo ierosināta krimināllieta sakarā ar noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Lai noteiktu uzņēmēja patieso nāves iemeslu, notiks ekspertīzes.

Pazīstamā Daugavpils uzņēmēja Zavadska bēres notiks rīt, 12. oktobrī.

Zavadskis ir vairākkārt minēts Latvijas miljonāru sarakstā, jo viņam piederēja vairāku kompāniju kapitāla daļas un septiņi nekustamo īpašumu objekti Daugavpilī un Daugavpils novadā. Cita starpā viņš bija AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" lielākais akcionārs. Šī gada maijā vietnē Grani.lv tika publicēta informācija par rūpnīcas finansiālajām problēmām, kas varētu novest uzņēmumi līdz bankrotam.

Zavadskis nodarbojās arī ar Pirmā un Otrā pasaules karu militārās tehnikas kolekcionēšanu un restaurēšanu. Viņa kolekcijā Sventes ciemā netālu no Daugavpils bija divi tanki T-34 un IS-2, kuri 1944. gada ziemā nogrima kūdras purvā un tika atrasti tikai 60 gadus vēlāk. Šos tankus Zavadskis nodeva režisora Aleksandra Mirska rīcībā filmas "Gūtmaņa alternatīva" uzņemšanai.

Ziņu lente
0